Effectieve Behandeling

Getuigenissen

Ziekte van Crohn

Op mijn zestiende ben ik aan mijn blinde darm geopereerd, deze bleek uitzonderlijk groot te zijn, zo groot als een appel. Na deze operatie is mijn weerstand minder geworden en kreeg ik vaak griep. Rond mijn negentiende jaar verloor ik al mijn energie en was ik constant erg moe. Later kreeg ik daar ernstige buikpijnen bij. Na anderhalf jaar ziekte constateerde men de ziekte van Crohn. Mijn dunne darm was inmiddels zo erg ontstoken dat hij helemaal afgesloten was en men verwijderde het laatste deel van mijn dunne darm en het begin van de dikke darm, zo’n 30 centimeter in totaal.

Ik lijd nu al sinds tien jaar aan de ziekte van Crohn. Voordat ik met de naturopathische behandeling begon, had ik een ontsteking in de dikke darm, ± 40 cm en twee fistelontstekingen in het peri-anala gebied. Daarnaast leed ik al sinds langere tijd aan een zeer pijnlijk abces. De laatste ontstekingsaanval heeft mij doen besluiten Prednison te gaan gebruiken. Mede omdat ik bang was zonder zware medicijnen helemaal niet meer voor mijn zoontje te kunnen zorgen.

De Prednison heeft mij echter geen steek verder geholpen. Mijn specialist stelde voor om Imuran in te gaan nemen. Aangezien de bijwerkingen van dit medicijn extreem zijn (o.a. lever- en alvleesklierontsteking), volgens mijn specialist, heb ik hiervan afgezien. Tijdens dit gesprek kwam ook naar voren dat, mocht de Imuran niet werken, het verloop van de ziekte er zeer negatief uitziet. De specialist zou dan het onderste deel van de dikke darm weghalen, de anus weghalen, netjes alles afsluiten en ik zou met een stoma verder moeten leven.

Ik schrok me wezenloos en was ten einde raad! Ik ben pas 30 jaar, de beste 10 jaar van mijn leven heb ik al met deze vreselijke ziekte te kampen gehad en de toekomst zag er ook al niet rooskleurig voor mij uit. Ik heb nauwelijks een sociaal leven, ik kan geen leuke dingen doen met mijn zoontje zoals naar het speeltuintje gaan of naar het zwembad en nu moet ik misschien ook nog met een stoma door het leven.

Vanwege de zware medicijnen, als gevolg van mijn ernstige ziekte, was mijn totale afweersysteem naar de knoppen. De prednison hielp helemaal niets, dus besloot ik te stoppen met het innemen van de Prednison vanwege de zware bijwerkingen die het bij mij veroorzaakte, zoals pijnlijke en opgezwollen benen. Ook de antibiotica die ik slikte, hielp allemaal niets. Ik voelde me doodziek, erg slap en ik had ontzettend veel pijn. De pijn die ik had kwam onder andere van mijn anus. Deze was helemaal kapot en sloot niet meer goed af vanwege het abces. Door lekkende ontlasting ging mijn huid eromheen helemaal kapot. Ik had een abces eromheen waar de hele dag gele pus uit kwam en twee open fistelontstekingen die lekten (foto’s als bewijs beschikbaar). Geruime tijd droeg ik incontinentieluiers. Ik was afhankelijk van de zorg van anderen.

Nadat ik een artikel in de krant gezien had over een naturopathie dokter, heb ik de website van deze dokter, Dr. R.S. Kumar, grondig gelezen en ik kwam er achter dat hij zeer goede resultaten boekt onder Crohn- en Colitispatiënten. Ik ben direct bij deze naturopathie dokter onder behandeling gegaan. De natuurlijke aanpak stond mij erg aan en ik was zeer gemotiveerd. Ik wilde graag het lot weer in eigen handen krijgen en ik had daar alles voor over. Ik wilde mijn lichaam haar gezondheid weer teruggeven.

Dr. Kumar heeft mij op een zeer uitgebalanceerd dieet gezet met uitsluitend natuurlijke voeding. Hij heeft mij ook behandeld met natuurlijke medicijnen, pethivip genaamd. Dit alles in combinatie met aquatherapie. Binnen 48 uur waren de resultaten voortreffelijk.

De afgelopen 1½ jaar had ik iedere avond/nacht koorts. In het begin zo rond de 38 graden en later steeg de koorts naar ongeveer 38,7 graden. Twee dagen na aanvang van de therapie was de koorts weg. Na drie dagen was mijn pijn volledig weg en begon het abces bij mijn anus te slinken. Na twee weken was er geen bloed meer te zien bij de ontlasting en begon het dagelijks veelvuldige bezoek aan het toilet af te nemen. Na drie weken waren mijn fistelontstekingen bijna weg en was er ook geen slijm meer te zien in de ontlasting. Iedere nacht moest ik regelmatig mijn bed uit vanwege diaree. Sinds een week of 5 heb ik hier nu geen last meer van en ik kan heerlijk de hele nacht doorslapen. Mijn bloedspiegel is uitstekend, ik voel mij goed en voor het eerst in tien jaar heb ik normale ontlasting!

Gedurende de afgelopen drie maanden heb ik alleen maar geweldige resultaten meegemaakt met deze naturopathische behandeling en mijn gezondheid is met sprongen vooruit gegaan. 10 jaar lang ben ik ziek geweest, ziekenhuis in en uit en heb ik verscheidene alternatieve geneeswijzen geprobeerd, maar helaas zonder resultaat.

De klachten van het abces en de fistel zijn compleet verdwenen, ik heb geen diaree meer, geen slijm en bloed in de ontlasting, geen darmpijnen en mijn pijnlijke gezwollen benen behoren tot het verleden. De anus heeft nu al 95% zijn functie teruggekregen en ik kan mijn ontlasting weer ophouden. Mijn eetlust is toegenomen en de spijsvertering is enorm verbeterd. Ook psychisch ben ik sterker geworden. Voorheen werd ik al zenuwachtig bij het horen van de deurbel of de telefoon. ‘Spoedbezoeken’ aan het toilet behoren tot het verleden en ik voel mij erg comfortabel.

Ik volg de therapie nu bijna drie maanden en mijn huidige gezondheidssituatie is uitermate goed. Sinds de afgelopen 10 jaar heb ik mij nog nooit zo goed gevoeld! Ik voel me eindelijk weer gezond en ik gebruik geen allopatische medicijnen meer. Ik voel me niet meer ziek en ik kan weer een normaal leven leiden. Ik geniet van de kleine dingen met mijn zoontje, mijn familie en vrienden; ik geniet dus van het leven! Ik heb voldoende energie om de normale dagelijkse dingen zelf te doen zoals: voor mijn zoontje zorgen, boodschappen doen, koken en het huishouden. Dit alles door het resultaat van de therapie van dr. Kumar. Ik wil graag naar buiten treden met deze bevindingen want ik weet als geen andere hoe erg het is om een darmpatiënt te zijn.

Daar deze therapie geweldige resultaten laat zien en ik het heel belangrijk voor mijn gezondheid vond, ben ik aan deze therapie begonnen. Mijn huisarts is op de hoogte van de geweldige resultaten van deze naturopathie dokter en hij is erg onder de indruk. Op mijn verzoek heeft hij een verklaring opgesteld betreffende de medische situatie waarin ik verkeerde.

Na dr. Kumar’s behandeling vijf maanden gevolgd te hebben, heb ik een medisch onderzoek gehad. Voor het eerst sinds de afgelopen tien jaar waren de resultaten zeer optimistisch! De bloedtest gaf aan dat de ontsteking bijna weg is. Mijn hemoglobine en vitamine- en eiwitgehalte zijn goed en de leverfunctie is uitstekend.

Met vriendelijke groet,

Mevrouw M.D.

December 1988

Ik wil graag het volgende onder uw aandacht brengen. Mijn naam is L.K., ik ben 30 jaar en al bijna 5 jaar ziekte van Crohn patiënt. Ik heb bijna al die 5 jaar medicijnen moeten slikken om de ziekte onder controle te houden, maar helaas zonder resultaat.

Vanaf eind mei tot eind september dit jaar had ik weer behoorlijk last van de ziekte en de medicijnen hielpen weer totaal niet. Ik moest af en toe wel 15 tot 20 keer per dag naar het toilet en had moeite met het ophouden van mijn ontlasting, daaruit vloeide voort dat ik ook nog last begon te krijgen van een straatfobie, waarvoor ik onder behandeling moest bij een psycholoog.

Toen ik op een dag terug kwam van controle in het ziekenhuis kwam ik een collega tegen van mijn werk. Ze schrok ontzettend van me want ik was in een paar maanden tijd alweer 14 kg afgevallen en ik zag er erg slecht uit. Nu wilde het toeval dat zij een achternichtje heeft die ook ziekte van Crohn patiënt is. Dat nichtje was, via haar huisarts, in contact gekomen met dr. R.S. Kumar. Hij is een Naturopath uit India. Dat nichtje boekte zulke goede resultaten en nog wel zonder medicijnen, dat wekte natuurlijk mijn interesse. Dus via dat nichtje ben ik ook in contact gekomen met dr. Kumar, en het resultaat is wonderbaarlijk. Ik ben 1 oktober met de therapie begonnen en al vanaf 8 oktober zonder medicijnen.

Het resultaat is, dat ik nu nog maar 1 à 2 keer per dag naar het toilet hoef. En daarmee ben ik ook m’n straatangst weer kwijtgeraakt, ik durf nu weer gewoon onder de mensen te komen en ik hoef niet meer naar de psycholoog. Ik hoef ook niet meer naar de internist in het ziekenhuis, want na de laatste bloedcontrole was er haast geen sprake meer van een ontsteking. Dus u begrijpt, vreugde alom.

Ik voel me nu zo goed dat ik niet het idee heb dat ik een ziekte van Crohn patiënt ben. Al met al is het in mijn ogen een wonderdokter. Wat de specialist in het ziekenhuis in 5 jaar tijd niet voor elkaar kreeg, deed dr. Kumar in 3 maanden. U begrijpt misschien wel hoe belangrijk dr. Kumar is voor patiënten zoals ik. Op een recentelijk gehouden bijeenkomst, georganiseerd door de huisarts, waar meer dan 30 patiënten bijeengekomen waren, hoorde ik dat elke patiënt van dr. Kumar goede resultaten boekt.

Hoogachtend,

Mevrouw L.K.

Ø Mevrouw L.K. is 3 maanden bij mij onder behandeling geweest. Zij heeft haar gezondheid herkregen en na 8 maanden is zij met een fulltime baan begonnen. Na één jaar is zij getrouwd en zij leidt een gezond en gelukkig familieleven. Zij stuurt mij nog steeds ieder jaar een kerstkaart met de allerbeste wensen.


februari 1990

Sinds twee jaar weet ik dat ik een darmziekte heb, de ziekte van Crohn. Dit houdt in chronische ontsteking aan de darmen. Het begon in 1983-1984. Ik was toen zwanger van mijn dochtertje en had pijn in mijn buik, waarschijnlijk toen al mijn darmen. Zij is geboren via de keizersnede, niet vanwege de pijn in mijn darmen, maar zij lag in een stuit en mijn bekken was te nauw.

In 1985 kreeg ik een wondje bij mijn anus en ging naar de dokter toe. Er zat vuil bij, dus moest de dokter erin snijden. Later bleek dat het niet genas, het was een fistel, dus moest het via een operatie weggehaald worden. In die tijd viel de pijn in mijn darmen mee. Maar toen ik in 1987 zwanger was van mijn zoontje kreeg ik vreselijke pijnaanvallen tijdens de zwangerschap. Ik kreeg hier geen medicijnen voor. Ook hij is via de keizersnede geboren. Na zijn geboorte kwam ik bij onze huisarts, hij schreef medicijnen voor, maar deze hielpen jammer genoeg niet.

Daarna moest ik naar het ziekenhuis, een internist heeft röntgenfoto’s gemaakt en allerlei onderzoeken gedaan. Hij constateerde dat ik een darmontsteking had en een vernauwing aan het einde van de dunne darm en het begin van de dikke darm. Daar had ik ook altijd een bult die opzwol als ik pijn had. Ik kreeg medicijnen met zwavel er in (salvespirine), ze hielpen goed maar ik kreeg er een medicijnvergiftiging van, dus moest ik ermee stoppen. Toen kreeg ik asacol, maar ook dat ging niet goed. Na 1½ jaar pijn kon ik er niet meer tegenop, zoveel pijn en mijn gezin leed er ook onder. Het ging niet meer, dus weer naar het ziekenhuis. Daar kreeg ik een maagonderzoek om te kijken of die goed was voor medicijnen. Mijn maag was gezond en ik kreeg prednison (8 stuks per dag + 6 asacol). Daarna ging het heel goed, zo’n pepmiddel hielp tegen de pijn …… eindelijk.

De prednison werd afgebouwd naar 6, toen naar 4 en naar 3. Een paar maanden later kreeg ik, ondanks de medicijnen, weer pijnaanvallen (krampen). Ik slikte er paracetamol bij, hiervan moest ik braken en kreeg ik diaree. Ik ben toen acuut in het ziekenhuis opgenomen. Ik kreeg een infuus om mijn darmen rustig te houden en injecties tegen de pijn; geen eten, alleen een beetje water. Toen het beter ging mocht ik weer naar huis.

De internist schreef in een brief aan mijn huisarts; obstipatie-aanval. Thuis kreeg ik na één week weer pijn. Mijn huisarts vertelde mij over dr. R.S. Kumar, dat het beter zou zijn om zijn behandeling te gaan doen. Ik geloofde ook dat die therapie best goed was. Mijn huisarts heeft toen de internist gebeld en verteld dat het zo niet langer door kon gaan en dat ik de behandeling van dr. Kumar zou gaan volgen. De internist ging ermee akkoord en hij beloofde mij gezinshulp.

Mevrouw B.K.

Ø Zij heeft de behandeling ongeveer 3 maanden gevolgd en is een gezonde moeder geworden.


Naar aanleiding van een artikel in “Onze Krant” over de natuurlijke geneeswijze van dr. R.S. Kumar heb ik besloten zijn therapie te volgen om zo te genezen van mijn ziekte: de ziekte van Crohn.

Tot een maand geleden was ik onder behandeling bij de specialist en slikte ik 3x daags 1 tablet (500 mg) Salofalk. Hoewel ik mij (redelijk) goed voelde heb ik toch besloten de therapie van dr. Kumar te gaan volgen omdat het verloop van de ziekte onzeker is en de klachten zeer ernstig kunnen worden. Ik volg de therapie nu een maand en ben nog steeds klachtenvrij. Weliswaar heb ik wat gewicht verloren maar ik voel mij goed en fit (dus geen klachten). Het mooie aan deze therapie is dat deze gebaseerd is op een gezonde leefwijze en geen gebruik maakt van medicijnen, operatie, injectie enz. Op het moment dat ik dit schrijf, bestaat mijn therapie uit een reinigingskuur.

Tijdens de eerste 3 maanden van de therapie word je heel intensief begeleid door dr. Kumar, zeker 3 à 4 keer per week is er contact.

Samenvattend kan ik zeggen dat dr. Kumar over een unieke therapie beschikt!

De heer R.v.M.

augustus 1988

De problemen begonnen allemaal rond de tijd van het innemen van de anticonceptiepil, ik was toen 16,5 jaar oud. Mijn gewicht was voor het innemen van deze pil 52 kg en in een tijd van 3 maanden steeg mijn lichaamsgewicht naar 63 kg; eigenlijk een abnormaal verschijnsel.

Na deze gewichtsstijging had ik een zeer slechte stoelgang, de huisarts vertelde dat waarschijnlijk de darmen hier en daar vernauwd waren. Ik kreeg voorgeschreven: lijnzaadjes en laxeertabletten, hierdoor zou ik beter naar het toilet gaan en dat klopte ook, maar de oorzaak werd er niet door opgelost. Ik begon ook in deze tijd met werken en heb tijdens verschillende baantjes veel spanningen meegemaakt (collega’s, chefs etc). Deze spanningen bevorderden de darmen niet. Toen ik 18 jaar werd, kreeg ik last van pijn in mijn buik. Door middel van een labroscopie werd aangetoond dat er een gecompliceerde blindedarm ontsteking bij de rechter eierstok aanwezig was. De artsen vertelden mij dan ook dat het beter was om tot operatie over te gaan, het geheel ging zo’n 14 dagen duren. Na 14 dagen mocht ik naar huis, toen ik thuis was ging het als maar slechter en slechter. De oorzaak was een abces in mijn buik (ziekenhuisinfectie), het probleem werd opgelost en na een aantal weken ging het een stuk beter.

De problemen met de slechte stoelgang bleven voortbestaan en ik ging daarom door met het slikken van de lijnzaadjes en tabletten. Op een gegeven moment moest ik ’s nachts naar het toilet, dit was voor mij het teken om te stoppen met de laxeermiddelen. Maar de problemen werden erger, ik ging wel zo’n 7 à 8 keer naar het toilet en vooral ’s nachts. Aan mijn nachtrust kwam ik eigenlijk niet meer toe. De concentratie op mijn werk werd minder, maar het werk ging gewoon door. Het aantal keren van naar het toilet gaan werd als maar erger en er kwam plots een fistel rond de anus.

Ik besloot om naar de huisarts te gaan, deze stuurde mij door naar de internist. Deze heeft enige onderzoeken verricht en hij constateerde de ziekte van Crohn. De internist schreef het recept Salazopyrine voor. Ik moest de tabletten 6x daags innemen en na 2 weken terug komen. De medicijnen gaven bijwerkingen; misselijkheid, géén eetlust etc. en hielpen niet. De internist schreef Prednison voor, dit werd door mij niet geaccepteerd omdat ik de verschrikkelijke bijwerkingen kende.

Tussentijds moest ik stoppen met werken doordat de nachtrust verstoord werd door het vele bezoek aan het toilet. Ik ging met het recept Prednison naar mijn huisarts. Hij vertelde mij dat het door middel van homeopathie te genezen was. Deze geneeswijze wilde ik eerst uitproberen. De homeopathische middelen waren: sulfer, arsenicum d6, silicia, norzoiden, ook een vegetarisch dieet werd voorgeschreven. Maar de ziekte werd alsmaar actiever. De besproken vakantie werd door de Crohn afgeboekt. Er kwam ook helemaal géén verbetering van het lichaam en het raakte volkomen uitgeput, het gewicht was zo’n 10 kg verminderd. Ik ging dan ook zo’n 20x naar het toilet, de ontlasting werd slechter; bloed- en slijmsporen.

De internist waar ik wel steeds onder controle was, vertelde dat het beter was om mij een aantal weken op te nemen. Na dit te horen, stopte ik met de homeopathie en begon weer normaal te eten. Begin november 1986 ging ik naar het ziekenhuis en kreeg een dosis Prednison voorgeschreven. Mijn lichaam was zo uitgeput dat het in een shocktoestand verkeerde en daardoor werd ik naar special care gebracht. Daar werd een voedingslijn ingebracht. Binnen 2 dagen voelde ik mij een stuk beter en mocht weer terug naar de zaal. De Prednison kuur werd wel doorgezet, 60 mg en 30 mg anaal en salofalk 6 tabletten en een antibiotica kuur. Na 5 weken in het ziekenhuis gelegen te hebben, mocht ik naar huis. De Prednison werd langzaam afgebouwd en de salofalk moest ik onverminderd doorslikken. De ontlasting werd langzamerhand ook beter en ik ging minder keren naar het toilet. Rond juni 1987 mocht ik na het afbouwen van de Prednison stoppen met dit medicijn, de salofalk moest ik door blijven slikken.

Juli 1987 ging ik op vakantie na overleg met de internist. Tijdens de vakantie stak de ziekte de kop weer op en ik was diep teleurgesteld, de klachten waren: misselijkheid, géén eetlust, vermoeidheid, pijn in mijn buik en veel naar het toilet. Toen ik terug kwam van vakantie ging ik meteen naar de internist, deze zei dat het waarschijnlijk een reisdiaree was, dus de klachten werden nog 2 weken aangekeken. De klachten werden alsmaar erger en erger. De internist besloot mij weer enige tijd op te nemen. De opname was goed voor zo’n 4 à 5 weken en er werd weer Prednison toegediend. Half september 1987 mocht ik het ziekenhuis weer verlaten, maar de Prednison werd nu heel langzaam afgebouwd in tegenstelling tot de vorige keer en de salofalk moest constant ingenomen worden.

In juli 1988 ben ik getrouwd en de Prednison kuur zat toen op 5 mg per dag en 6 tabletten salofalk. Na de trouwdag moest ik terugkomen bij de internist voor controle en ik vertelde hem dat ik me toch niet helemaal 100% voelde, want het toilet werd al weer meer bezocht dan 3 weken terug (de ontlasting was weer met bloed- en slijmsporen). De internist stelde voor om het eerst te onderzoeken door middel van darmlavage en gastroscopie. De uitslag was dat de darm weer iets opgezwollen was door de ziekte van Crohn. De internist schreef toch weer een verhoogde Prednison voor, 30 mg. Ik zat met dit heel erg in de put vanwege de bijwerkingen; dikker gezicht cq. uiterlijk.

Het probleem werd voorgelegd aan de nieuwe huisarts die wel op de hoogte was van mijn ziekte. Hij vertelde dat het misschien verstandig zou zijn om een afspraak te maken met dr. R.S. Kumar, een dokter in de natuurlijke geneeskunde. Op 11 augustus had ik een afspraak met de huisarts waar ook dr. Kumar bij aanwezig was. Hij schreef mij positieve voeding voor bestaande uit vers fruit, verse groenten etc. Dr. Kumar vertelde mij dat het beter was om in het geheel te stoppen met de medicijnen welke volgens hem de maag bederven.

Ik begon direct met het nuttigen van positieve voeding. Op 13 augustus voelde ik me erg ziek (39.3 koorts). Ik belde meteen de huisarts en vertelde de huidige situatie. De huisarts en dr. Kumar kwamen meteen kijken wat er precies aan de hand was. Dr. Kumar gaf mij enige hydrotherapie-behandelingen vanwege de koorts. Na ± 60 minuten zakte de koorts naar 37.5 en ik voelde me een stuk beter. De voeding werd gewijzigd naar verse vruchtensappen en vers fruit. Er werd dezelfde dag overleg gevoerd (tussen mijn huisarts en dr. Kumar) om de medicijnen te verminderen. Ik moest doorgaan met verschillende soorten behandelingen en hydrotherapie. De medicijnen werden in één week volledig afgebouwd in overleg met de huisarts. Ook de migraine werd bestreden door middel van de juiste hydrotherapie.

Na één week begon ik me al beter te voelen, ook de ontlasting zag er beter uit. Wel viel ik 4 kg af en kwamen er kleine verdikkingen op de benen (dit is een teken dat de ziekte actief is, dit is ook in het ziekenhuis geconstateerd). Na de eerste week werd de ontlasting een stuk vaster en er was geen teken van bloed en slijm. Dr. Kumar heeft mij en mijn man verschillende malen voorgedaan hoe ik de gerechten moest voorbereiden. De tweede week werd de voeding weer aangepast en ik begon mij sterker te voelen. Dr. Kumar vertelde mij dat mijn lichaam in een slechte staat verkeerde door de sterke medicijnen en de ziekte. De gehele maag was bedorven door het vele gebruik van medicijnen, hierdoor werden de darmen ook nooit beter. Na een aantal dagen werd de positieve voeding wederom aangepast. Ik begin mezelf steeds actiever en sterker te voelen en de verdikkingen op de benen beginnen in te slinken, ook de tong ziet er erg gezond uit want tijdens de ziekte zag de tong er aangeslagen uit (ronde gladde plekken op de tong).

De ziekte van Crohn is volgens de artsen enkel te bestrijden door middel van Prednison en nog andere medicijnen met verschrikkelijke bijwerkingen. Notabene, ik ben al verscheidene jaren bezig om te genezen maar de ziekte wordt enkel onderdrukt door de medicijnen. De oorzaak wordt niet aangepakt. Dr. Kumar heeft binnen 3 weken bewezen dat een naturopathische behandeling heel erg belangrijk is voor patiënten die lijden aan de ziekte van Crohn.

Mevrouw J.H.

Ø Na een paar maanden heeft haar specialist haar onderzocht en heeft per brief verklaard aan haar huisarts dat de patiënt goede resultaten heeft geboekt door de behandelingsmethode van naturopathiedokter Kumar te volgen. De specialist adviseerde haar om geen medicijnen meer te nemen, maar de behandeling met hydrotherapie en positieve voeding van dr. Kumar voort te blijven zetten. Deze patiënt is wonderbaarlijk goed genezen en na twee jaar heeft zij een kind ter wereld gebracht. Zij leidt een gelukkig leven.

Chronische dysenterie

Beste dokter Kumar,

Bij dezen wil ik mijn waardering uitspreken over uw therapie van de natuurlijke geneeswijze.

Sinds de laatste vijf jaar heb ik aan chronische dysenterie geleden. Vijf jaar geleden ben ik namelijk naar het buitenland geweest, alwaar ik twee maanden heb doorgebracht. De eerste 7 weken was ik helemaal niet ziek en voelde ik me op geen enkele manier oncomfortabel, maar de laatste week voor mijn terugkeer naar Nederland kreeg ik heftige diarree, welke zich later ontwikkelde tot een chronische dysenterie. Toen ik terugkeerde vanuit het buitenland voelde ik mij ontzettend zwak.

Na mijn terugkeer in Nederland adviseerde mijn huisarts mij om mijn bloed en ontlasting te laten onderzoeken. De uitslag van het onderzoek toonde mij dat ik mij geen zorgen hoefde te maken. De huisarts gaf mij medicijnen die de diarree moest stoppen en als ik een vetloos dieet zou volgen, zouden de problemen binnen de kortste keren verdwijnen. De realiteit bleek heel anders te zijn. De medicijnen stopten inderdaad de diarree, maar helaas duurde dit maar twee weken. Hierna kwam het probleem in een veel ergere mate weer terug. Dit duurde ongeveer twee jaar en gedurende deze periode heb ik verschillende therapieën geprobeerd, maar zonder succes.

Mijn vrouw adviseerde me om bij u om hulp te gaan vragen. Nu ben ik ongeveer drie maanden bezig met uw therapie en ik moet zeggen dat ik tot nu toe alleen maar goede resultaten heb behaald. Na drie dagen was de diarree over en de bloedingen stopten na negen weken. Ik ben enorm opgelucht. Behalve dat de kuur goed gaat, voel ik me geestelijk ook veel beter.

Ik wil u hartelijk bedanken en wens u veel succes met uw werk.

Hoogachtend,

De heer R.F


Colitis Ulcerosa

Colitis Ulcerosa

Januari 1989

Brief van patiënt aan de Crohn & Colitis Vereniging Nederland

Mijne dames, heren,

Het volgende wil ik bij uw vereniging onder de aandacht brengen. Mijn naam is A.G.W., 27 jaar en sinds 2½ jaar Colitis Ulcerosa patiënt.

De ziekte is zoals u weet chronisch en heeft zijn “ups en downs”. Het laatste jaar gebruikte ik medicijnen van het merk Asacol. Toch bleek dit op den duur de ziekte niet te verlichten cq. te verbeteren.

Na een periode van buikpijn en erge moeheid ben ik via mij huisarts in contact gekomen met dr. R.S. Kumar, een natuurgenezer uit India, welke zich in Nederland heeft gezeteld. Deze dokter behandeld onder andere chronische ziekten zoals de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa, en wel zonder allopathische medicijnen, maar met een speciaal dieet en hydrotherapie. Na 1½ maand zijn behandeling te hebben gevolgd, is het resultaat daar!

Moeheid is compleet verdwenen en de last van constante druk op de darmen met de daarbij behorende reacties zijn teruggedrongen cq. genezen.

Wat met medicijnen in 2 jaar niet is gelukt, is nu al wél bereikt met de natuurlijke geneeswijze van dr. Kumar. Vele andere patiënten welke ook bij hem onder behandeling zijn met deze symptomen zijn al even enthousiast!!

Ik, als lid van uw vereniging, vind dat dit beslist onder de aandacht van uw organisatie moet worden gebracht, cq. kenbaar moet worden gemaakt aan de leden.

Patiënten welke onder de ziekte van Crohn / Colitis Ulcerosa gebukt gaan, vinden 100% verbetering met deze geneesmethode.

Hopende dat u van deze informatie veel leer zult trekken.

Met vriendelijke groet,

De heer A.G.W.

Ø Na 8 weken is hij hersteld, voelt zich fit en slikt geen medicijnen meer. De heer A.G.W. is in 2006 nog steeds gezond en hij leidt een normaal leven. Sinds 10 jaar heeft hij een andere huisarts, maar deze huisarts weet niet dat hij aan Colitis Ulcerosa leed. Dit dankzij de behandelingsmethode van dr. Kumar.


Gedurende 2 jaar heb ik geleden aan Colitis Ulcerosa. Sinds 1 jaar gebruikte ik corticosteroïden (betnesol-klysma). Hier kon ik niet meer buiten zonder pijn en ernstige diarree te krijgen, maar ook met de betnesol bleef ik klachten houden.

Op een gegeven moment sprak ik een genezen colitis-patiënt die mij zeer enthousiast de naam van dr. R.S. Kumar opgaf. Zijn behandeling bestaat uit een speciaal dieet, natuurlijke medicijnmix en hydrotherapie. Nu, na 6 weken, gebruik ik geen medicijnen meer en ik voel me gezond; de ontlasting is veel beter geworden en ik ben zeer blij over deze behandeling van dr. Kumar.

Ik heb persoonlijk nog 2 andere, geheel door hem genezen, colitis-patiënten gesproken en over diverse andere patiënten gehoord en zou mijn lotgenoten, die aan deze ziekte lijden, deze therapie van harte aan willen bevelen.

Mevrouw J.D.

Migraine

Constipatie en migraine

Hier een verslag van een werkende vrouw van 48 jaar oud. Het begon allemaal 16 jaar geleden met herhaaldelijk waterblaas- en nierbekkenontsteking. Iedere keer ging ik hiervoor naar de huisarts en ik kreeg de ene penicillinekuur na de andere. De kuren werden steeds zwaarder en op het laatst hielpen ze niet meer, de pijn bleef. Toen werd ik in het ziekenhuis opgenomen en hebben ze mijn blinde darm eruit gehaald. Vervolgens na een paar jaar eerst mijn baarmoeder, toen de rechter eierstok, een paar jaar daarna mijn linker eierstok en een jaar daarna verklevingen en mijn darmen wat verlegd, maar het euvel van dagelijkse pijnen was nog steeds niet over.

Enkele jaren daarna kwam ik weer in het ziekenhuis terecht maar toen op de afdeling psychiatrie, 3 maanden lang, maar geen enkel resultaat geboekt. Een half jaar nadien ging ik voor een spieronderzoek naar het ziekenhuis en ik werd gelijk weer opgenomen, wederom op de afdeling psychiatrie. Daar heb ik weer 3 maanden vertoefd zonder resultaat, want ik had nog steeds dezelfde buikklachten. Na een aantal jaren, na een hevige griep te hebben gehad, kon ik 4½ week niet naar de w.c. voor ontlasting. Ze verwezen mij naar een specialist voor een darmonderzoek. Daar kreeg ik te horen dat er aan mijn darmen niets mankeerde, maar dat ze zeer traag werkten. Na het darmonderzoek ben ik weer 4½ week niet naar de w.c. geweest voor ontlasting, ik was ten einde raad.

Totdat ik op een dag een tijdschrift had meegebracht waarin mijn man las dat er in Castricum een naturopath, dr Kumar, was die dit soort problemen op kon lossen en patiënten beter maakte. Toen heb ik zelf ook gebeld en een week later kon ik al komen voor een bezoek. Diezelfde avond ben ik met hydrotherapie begonnen en had ik al een beetje ontlasting, iets wat nog geen dokter of specialist had klaargekregen.

Dr. Kumar heeft mij op een speciale vastenkuur gezet om mijn hele lichaam te reinigen. Met zo’n vastenkuur moet je wel veel rusten en niet werken want dat gaat niet samen. Ik voel me nu al een heel ander mens. Dr. Kumar komt 2x per week naar mij toe, niet alleen bij mij, dit doet hij bij al zijn patiënten, om te kijken hoe de patiënten het maken en om zo het verloop van de ziekte helemaal te volgen en de behandeling en positieve voeding aan te passen.

Water is het beste medicijn!

Mevrouw P.J.M. L.

Ø Na 2 maanden de behandeling gevolgd te hebben, verkreeg zij haar gezondheid terug en zij leidt nu een normaal leven, zonder pijn en medicijnen.

Mijn naam is S.T. en ik ben 33 jaar oud. Sinds 4 jaar heb ik last van chronische klachten over een neusaandoening en migraine en sinds kort heb ik ook last van maag- en darmklachten. Voor mijn migraine ben ik 6 jaar geleden aan mijn neustussenschot geholpen. Helaas heeft dit niet geholpen. Er werd mij aangeraden om een 2e operatie te ondergaan, waar ik vanaf heb gezien. Voor mijn neusaandoening heb ik diverse allergische testen, neusdruppels, diëten en prikken achter de rug. Helaas zonder resultaat.

Via een vriend kreeg ik de kans om kennis te maken met dr. R.S. Kumar. Ik ben de therapie gaan volgen, hetgeen voor mij betekende, vasten en hydrotherapie. Ik ben nu ruim 2 weken bezig en ik zie nu al resultaten van mijn klachten. Het vasten is zonder problemen verlopen en de rest is ook aan het herstellen.

Met vriendelijke groet

Mevrouw S.T

Ø Na 5 weken is zij hersteld en zij voelt zich gezond en fit.


Sinds jaren heb ik last van hoofdpijn, zeker 25 à 30 jaar. Ik heb er in de loop der jaren van alles aan gedaan om er van af te komen. Ziekenhuis, neurologie en allerlei andere onderzoeken. De laatste tijd ging er geen dag voorbij zonder hoofdpijn.

Alleen zetpillen hielpen nog. Ik gebruikte de zetpillen preventief. Mijn maag kon geen pillen meer verdragen. Mijn werk (lerares) kon ik niet meer doen. Ik ben sinds een half jaar afgekeurd.

Recentelijk ontmoette ik dr. R.S. Kumar, dokter in de natuurlijke geneeskunde, en ben ik met zijn behandeling en dieet begonnen. De eerste 5 dagen ben ik doodziek geweest, daarna ging het steeds beter. Na 8 dagen was ik hoofdpijn vrij. Ik moet ook hydrotherapieën toepassen. Om de twee dagen komt dr. Kumar om het programma bij te stellen. Zijn begeleiding is heel goed. In ieder geval ben ik heel blij van mijn hoofdpijn af te zijn.

Mevrouw R.C.,

50 jaar


Migraine, eczeem en maagpijn

Ik ben P.M.Z. en ik ben geboren in 1964. Sinds m’n 7e à 8e jaar had ik last van hoofdpijn. Telkens wanneer ik van school kwam kreeg ik een halfje Saridon van mijn moeder en dan moest ik in een donkere kamer gaan liggen. Er is toen een E.C.G. gemaakt, maar men heeft niet echt iets gevonden. Rond mijn 12e jaar kreeg ik last van mijn maag. Krampen en last van zuurbranden. Ik kon bepaalde producten niet meer verdragen zoals yoghurt, sinasappelsap, appelsap, hete spijzen etc. De krampen deden zich vooral voor wanneer de maag leeg was. Mijn toenmalige huisarts heeft mij destijds een kalkpepermunt drank gegeven dat echter niet hielp. De klachten verergerden zich meer en meer, ik kreeg last van obstipatie en ik werd ook steeds dikker terwijl ik eigenlijk helemaal niet veel at. Na verloop van tijd heb ik via m’n huisarts Tagemet en later Primperan gekregen. Beiden hadden geen effect. De hoofdpijnen waren er ook nog steeds en ik had inmiddels ook last van onderrug klachten. Ook mijn buik zwol steeds meer op.

Op mijn 18e ben ik naar België verhuisd. Via mijn oude huisarts heb ik toen een afspraak met een specialist te Maastricht gemaakt. Er werd bloed en urine onderzocht, dit werd goed bevonden en er werd een gastroscopie gedaan. De uitslag van de gastroscopie was volgens de specialist minder positief. Hij vertelde mij dat ik leed aan chronische gastritis en dat ik een kleine ulcer (zweer) had aan de duodenum (twaalfvingerige darm). Hij vertelde mij dat hij mij medicijnen zou geven maar dat ik voorzichtig moest zijn omdat de situatie zou kunnen verslechteren. Destijds had ik elke dag pijn. Bepaalde dingen at ik al niet meer (bepaalde soorten fruit en rauwe groenten). De medicijnen die de specialist mij gaf hielpen niet, daarom gaf hij mij andere, zwaardere medicijnen, maar die hielpen helaas ook niet.

Via mijn huisarts had ik al eens een celluloos-arm dieet gehad wat geen effect had. Nadat ik geen resultaat kreeg door het slikken van de medicijnen die de specialist mij gaf, ben ik naar verschillende artsen geweest in België. Ze gaven meestal medicijnen die echter niet hielpen. In de tussentijd namen mijn klachten alsmaar toe. Ik had niet alleen ’s ochtend pijn maar gedurende de hele dag. Ook kreeg ik last van duizelingen en eczeem aan mijn rechter voet, dat ondanks allerlei zalfjes en lotions maar niet weg wilde gaan. Mijn hoofdpijn duurde nog steeds voort. Daarna heb ik heil proberen te zoeken bij alternatieve artsen: homeopaten, “krakers”, acupuncturisten etc. verschillende diëten volgde ik en ik nam verschillende medicijnen maar niets hielp. Na 12 jaar, sinds mijn maagklachten zich voor het eerst voordeden, was er nog steeds geen oplossing. Ik was behoorlijk radeloos en had het gevoel dat er waarschijnlijk wel nooit een oplossing zou komen.

Via een vriendin leerde ik Naturopath R.S. Kumar kennen. Hij zette mij op een dieet van positieve voeding, bestaande uit vers fruit en verse vruchtensappen en binnen 2 weken waren mijn hoofdpijnen weg en van mijn eczeem was ook geen spoor meer te zien. Ik had echter nog wel steeds last van verschrikkelijke duizelingen en pijn in m’n maag en als gevolg daarvan moest ik mijn werk staken. Tijdens de behandeling van dr. Kumar moest ik verschillende hydrotherapieën doen. In het begin moest ik hier even aan wennen, maar omdat ik zo snel al vooruitgang bemerkte, kreeg ik ook meer en meer doorzettingsvermogen om de behandeling te volgen. Ik merkte tevens dat het dieet me energiek deed voelen maar dat ik dezelfde tijd ook veel rustiger werd van binnen. Ik kon me goed concentreren en makkelijker beslissingen nemen.

Vooral in het begin moest ik veel water drinken om het maagzuur te verzachten. Door de behandelingen was er ook geen sprake meer van obstipatie. Dr. Kumar wijzigde het eetpatroon, dat ging heel goed en mijn lichaam aanvaarde dit ook goed. Het fijne van de behandeling van dr. Kumar is natuurlijk dat het helpt, dat hij een persoonlijke begeleiding geeft en dat hij altijd bereid is om vragen te beantwoorden. Je kunt hem dag en nacht bereiken en hij gebruikt geen moeilijke, medische terminologie waar veel patiënten over struikelen wanneer ze bij een arts komen. Ik ben nu 3 maanden bezig met de behandeling en mijn maagklachten zijn praktisch weg!! Geen last meer van hoofdpijn en eczeem en ik voel me energiek. Kortom, ik kan gerust zeggen dat de behandeling van dr. Kumar mij alleen maar goed heeft gedaan en dat ik het iedereen aan zou willen raden.

Mevrouw P.M.Z.

ØSinds de afgelopen 14 jaar leidt zij een gezond leven.

Rugpijn en migraine

Sinds 1985 lijd ik aan een steeds erger wordende rugpijn, 4de/5de lendenwervel die naar links uitstraalt. Vanaf 1987 begon ook mijn nek pijn te doen en ik kreeg daardoor vreselijke hoofdpijnen. Behalve dit heb ik ook erge last van migraine sinds 1985 waar ik migril voor kreeg. Alhoewel ik tegen medicijnen slikken ben, moest ik wel want het was niet uit te houden. Voor mijn rug kreeg ik 3 keer per week tractie en pijnstillende middelen. Na een periode van 6 maanden zag ik dit niet meer zitten, want het hielp beslist niet.

Ondertussen heb ik mijn sporten eraan moeten geven, iets wat voor mij heel belangrijk was. Toen kreeg ik Mensendieck-therapie, maar met mijn rug was het nog steeds hetzelfde. Ik was naar Mensendieck gestuurd op advies van mijn huisarts, die mij in het vooruitzicht stelde in een rolstoel terecht te komen als ik zijn raad niet opvolgde. Maar hier ben ik ook na een half jaar mee opgehouden omdat er totaal geen vooruitgang te bespeuren viel.

Totdat enkele maanden geleden wij bij toeval in contact kwamen met dr. R.S. Kumar, naturopath. Hij vertelde mij dat hij wel degelijk iets aan mijn rug kon doen en zei dat deze rugkwaal cervical spondylosis heette. Ik begreep dat het inderdaad niet zo best met mij gesteld was. Ik stemde graag toe in zijn therapie, “Naturopathy” genaamd.

De therapie bestond uit verse vruchtensappen, vers fruit en groente, vasten, hydrotherapie en veel rust. In het begin moest ik er aan wennen, maar alles viel enorm mee vanwege zijn intensieve begeleiding. Tijdens de tweede week van de therapie ben ik mijn migraine al kwijtgeraakt. Na drie weken merkte ik dat ik mijn sokken weer op een normale manier aan kon doen, dus dat ik weer flexibel aan het worden was en ook de pijn was verminderd. Maar het geweldigste is dat de pijn in mijn nek, met de daaraan verbonden hoofdpijn, nu helemaal weg is.

Met vriendelijke groet, verblijf ik.

Mevrouw C.E.M.

Keelontsteking, migraine, gastric ulcer

Na het lezen van een artikel over dr. R.S. Kumar, naturopathologist, heb ik contact met hem opgenomen. In die tijd was ik in verwachting van mijn eerste kindje en had ik behoefte aan een goed voedingsadvies. Niet vanwege het feit dat ik me niet goed voelde of verkeerd at, maar ik wilde graag een gezonde baby op de wereld zetten. Mijn hele zwangerschap verliep voorspoedig, geen hoge bloeddruk, geen laag HB, kortom ik voelde mij uitstekend. Ook de bevalling verliep heel goed en ik bracht een hele mooie, gave en gezonde dochter ter wereld. Het eerste half jaar heb ik haar borstvoeding gegeven, waarna ik weer contact opnam met dr. Kumar voor voedingsadvies. Zij is nu bijna 2 jaar en we blijven dr. Kumar’s advies volgen, omdat ik voel en weet dat goede voeding heel belangrijk is voor je gezondheid en je totale welzijn.

Mijn 2 jaar jongere zus had sinds 8 jaar problemen met ontstekingen van de keel, oren, bijholten en voorhoofd. Ook had zij problemen om door haar neus adem te halen, die zat vrijwel altijd dicht (’s nachts, overdag, ‘s zomers en ‘s winters). Zij is hiervoor ontelbare keren bij de huisarts geweest en kreeg evenzoveel keren een penicillinekuur voorgeschreven. Op een gegeven moment verwees hij haar naar een K.N.O.-specialist en die op zijn beurt verwees haar naar een allergoloog, maar dit hielp allemaal niets. Zij heeft toen een behandelingskuur bij dr. Kumar ondergaan, want volgens dr. Kumar onderdruk je met medicijnen alleen het ziektebeeld en wordt de oorzaak hiervan met medicijnen nooit weggenomen. Dr. Kumar zette haar op positieve voeding, bestaande uit veel fruit, groente, noten, bonen en granen om zo op een natuurlijke manier haar lichaam te reinigen. Het resultaat was onvoorstelbaar! Ze heeft 2 maanden de behandeling gevolgd en nadien nooit meer problemen gehad met ontstekingen, ook kon ze weer normaal door haar neus ademhalen.

Ook mijn jongste zus raakte geïnteresseerd in de naturopathy, of natuurlijke geneeswijze. Zij had namelijk last van migraine en maagpijn en dit werd steeds erger. De huisarts en specialist adviseerden haar meerdere kleine maaltijden verspreid over de hele dag te eten, wat achteraf bekeken haar maagpijn alleen maar verergerde. Zij heeft ook de behandelingskuur bij dr. Kumar gevolgd en naast een gezond dieet schreef hij haar verschillende soorten watertherapieën voor. Na ± 2 weken voelde zij zich al een stuk beter en aan het einde van de behandelingskuur was zij helemaal genezen en verlost van alle pijn en kon zij gewoon weer 3 maaltijden per dag gebruiken. Zij is nu sinds 1½ jaar een vegetariër, voelt zich gezond en is het helemaal eens met dr. Kumar’s stelling: Je bent wat je eet!

Zelfs mijn moeder heeft veel baat gevonden bij de voedingsadviezen van dr. Kumar. Zij lijdt namelijk aan epilepsie en heeft hiervoor bijna haar hele leven veel medicijnen geslikt, met alle gevolgen van dien (veel slapen, moeite om wakker te worden, vergeetachtig, constipatie etc.). Zij is zeer enthousiast over de resultaten van de naturopathy, is bijna van alle medicijnen af, voelt zich fit en gezond en ook zij is een vegetariër geworden.

U kunt begrijpen dat wij dr. Kumar zeer dankbaar zijn voor al zijn hulp en voedingsadviezen. Het heeft de levensstijl van mijn gehele familie ten goede veranderd. Ons voedsel bestaat nu voor 80% uit groente en fruit en het nuttigen van vlees, melkproducten, koffie, alcohol en dergelijke is zeer beperkt. Ook zeer belangrijk is te weten dat mijn familie sindsdien geen medicijnen meer gebruikt.

Mevrouw J.D.

Chronische klachten en slechte spijsvertering

Gisteren was het precies zes weken geleden dat ik met de therapie van dr. R.S. Kumar begonnen ben en ik voel me nu heel erg goed. Mijn klachten zijn helemaal verdwenen en ik heb weer een gezonde eetlust. Redenen genoeg om te zeggen: dr. Kumar, ik ben heel dankbaar dat ik uw therapie heb gevolgd, ik voel me weer helemaal gezond.

Ik waardeer uw adviezen en zal de therapie voortzetten zoals u het me aangeraden heeft, met gezonde voeding en veel verschillende vruchten, groente enz.

Met vriendelijke groet,

Mevrouw J.v.G.


Reuma

Geachte dokter Kumar,

Hierbij wil ik u graag informeren dat, na 12 weken uw therapie gevolgd te hebben, ik een laboratoriumtest heb laten doen.

De resultaten zijn als volgt:

Hb : 7,5

Ht : 0,36

Bez : 9

Reuma test : negatief

Dus dit is helemaal niet slecht. Ik ben vooral blij met de uitslag van de reuma test. De bezinking is veel beter, de laatste keer was het nog 16, nu heeft het een normale waarde, geweldig!

Ik wens u het allerbeste met uw praktijk.

Met vriendelijke groet,

Mevrouw D.D.J.

Eczeem en darmziekte

Deze brief schrijf ik omdat ik tevreden ben met de therapie van dr. R.S. Kumar en ik mij weer gezond voel. Ik ben jarenlang ziek geweest, misschien wel 10 jaar of meer. Ik heb een hele lijst waar ik last van had. Mijn pijnen waren: maagpijn, nekpijn, last van mijn darmen, armpijn net als reuma, rugpijn en ik kreeg ook nog eczeem welke zwart werd op mijn rug. Mijn maagpijn begon in 1990 heel erg hevig te worden, dit kon ik niet verdragen. Ik ben naar mijn huisarts geweest voor mijn maagpijn en het eczeem, hij gaf elke keer medicijnen die niet hielpen, het werd steeds erger.

Hierna werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Ze gingen mij onderzoeken, met een slang door mijn mond naar mijn maag. Ze hebben foto’s gemaakt en geconstateerd dat ik een scheur had tussen mijn slokdarm en mijn maag. Intussen had ik een artikel over dr. Kumar gelezen, dus had ik een afspraak gemaakt met dr. Kumar en direct ben ik met zijn behandeling begonnen. Ik had 2 maanden zijn therapie gevolgd, toen ik weer naar het ziekenhuis moest om foto’s te nemen. Ze konden nu niets meer vinden, dus geen scheur meer en zelfs van de darmproblemen konden ze niets meer vinden. Ik kon dus weer naar huis.

De therapie van dr. Kumar bestaat uit hydrotherapie, het eten van tropische vruchten en groenten en ik moest me precies aan de tijden houden wanneer ik de maaltijden kon nuttigen. Ik ben dr. Kumar erg dankbaar dat hij me behandelt en dat de krant dit artikel heeft gepubliceerd, anders was ik nog steeds onder behandeling van andere doktoren geweest. Dr. Kumar is een heel goede naturopathiedokter; wie met zijn therapie behandeld wordt en zich er strikt aan houdt, hoeft niet meer te lijden van pijn, kanker of andere ziekten. Het is echt aan te raden zijn therapie te volgen.

De heer S.F.

Ø Nadat deze patiënt twee maanden de therapie had gevolgd, heeft er een onderzoek plaatsgevonden in het ziekenhuis. De wond was genezen en de specialist vond dat de patiënt goede resultaten boekte. De specialist heeft de uitslag van het medische rapport naar de huisarts en mij gestuurd. Na 3 maanden heeft er nogmaals een onderzoek plaatsgevonden en wederom is de uitslag van het medische rapport naar de huisarts en mijzelf verzonden. Er stond onder andere in: “De wond is geheel genezen en het eczeem en de zwarte plekken zijn opgedroogd en geheel verdwenen door de therapie van collega dr. Kumar.”

Eczeem

Toen ik 7 jaar oud was, kreeg ik eczeem op beide benen, van mijn knieën tot mijn enkels. Ik heb alle mogelijke medicijnen geprobeerd, zowel inwendige als uitwendige. Sommige maanden was het echt verschrikkelijk hevig. Het ergste was dat het de hele dag en nacht jeukte. Door te krabben kwam er heel veel etter en slijm uit en het stonk verschrikkelijk. Dankzij sommige behandelingen was het een paar weken wat minder, maar daarna kwam het weer op volle sterkte terug.

De nachten waren het zwaarst voor me, door de vreselijke jeuk kon ik niet slapen en ’s ochtends vroeg zaten de lakens vaak vastgeplakt aan mijn huid door het dikke slijm. Het was heel moeilijk om die lakens eraf te krijgen. Mijn moeder moest het weken in water en het zachtjes van mijn huid verwijderen, wat erg pijnlijk was. Door het eczeem heb ik niet van mijn jeugd kunnen genieten. Kinderen zeiden altijd gemene dingen over me en ze zeiden dat het stonk.

Aan de ene kant wilde ik graag verband om mijn benen, zodat andere mensen niet zouden kunnen zien wat er met mijn benen aan de hand was, maar aan de andere kant was het echt niet goed om mijn benen te bedekken, omdat mijn huid moest kunnen ademen. Een verband aanleggen was ook problematisch omdat het aan mijn huid bleef plakken door de zware slijmvorming van de huid, dat vergeleken kan worden met stijfsel. Ik moest ook altijd veel blijven bewegen, want als ik rustig zat, kwamen er veel vliegen op mijn benen af.

9 Jaar lang heb ik hieronder geleden, dag en nacht. Ik heb ontzettend veel verschillende behandelingen geprobeerd, zoals homeopathie, ayurvedische medicijnen, reguliere medicijnen, penicilline kuren enz., maar er bestond absoluut geen behandeling die het eczeem echt aan kon pakken.

Toen ik 17 jaar was, had ik het geluk om een naturopathy behandeling te kunnen beginnen. Geloof het of niet, maar na 9 jaar worstelen met deze ziekte, droogde het eczeem volledig op, het werd schoon en verdween na 3 maanden met behulp van de naturopathy behandeling, godzijdank. De donkere, zwarte vlekken op mijn benen bleven nog 8 maanden zitten, maar de jeuk met slijm en verschrikkelijke stank verdween compleet. Met de hulp van hydrotherapie en kompressen verbeterde de huid enorm en na 8 maanden verdwenen de zwarte vlekken en de huidskleur werd normaal. Ik ben nog steeds heel gelukkig dat ik deze therapie gedaan heb. Als ik nooit van naturopathy gehoord had, zou ik nu nog steeds rondlopen met die rottige benen.

De heer K.R.S.

Diabetes, jicht, hoog cholesterolgehalte, inwendige infecties etc

Onlangs werd bij mij de diagnose gesteld dat ik lijd aan diabetes, een hoog cholesterolgehalte, zware inwendige infecties, pijn aan de linkerkant van mijn borst en krampen in mijn benen. Mijn huisarts schreef me de volgende medicijnen voor: diazepam, metformine, stilnoct, fenoxymethyl-penicilline, selektine en ibuprofen. Ik heb deze medicijnen 2-3 dagen geprobeerd, maar omdat ik een erg gevoelige maag heb, had ik moeite met het nemen van al deze medicijnen, vooral de antibiotica, dus stopte ik ermee.

Ik besloot om meteen te beginnen met een naturopathy behandeling en rond dezelfde tijd zorgde mijn huisarts voor een afspraak bij de specialist omdat de uitslag van mijn bloedproef problemen aangaf. Een paar dagen voordat ik naar de specialist ging, kreeg ik een tweede bloedproef. Tijdens het gesprek met de specialist zei hij dat er een groot verschil was tussen de uitkomst van de eerste en de tweede bloedproef en hij vroeg me of ik (allopathische) medicijnen gebruikte. Het antwoord was NEE. Toen zei hij dat er een grote verbetering te zien was en dat het leek alsof ik (allopathische) medicijnen gebruikte. Ik vertelde hem dat ik een alternatieve behandeling onderging, Naturopathy genaamd, dat gebruik maakt van gezonde voeding, natuurlijke medicijnmix en hydrotherapie.

De specialist was echt onder de indruk en hij kon niet geloven dat een dergelijke behandeling zo’n verschil kon maken in zo’n korte tijd. Hij zei dat hij me geen allopathische medicijn zou geven en adviseerde me verder te gaan met de naturopathy behandeling. Na drie maanden moest ik weer een bloedproef doen en als de uitkomst van de bloedproef er was, bij hem terug komen. Ondertussen ging ik voor de volle 100% verder met de naturopathy behandeling.

De resultaten van de behandeling waren ongelofelijk; de krampen in mijn benen, de pijn in de borst, pijn in de nek en schouders en de problemen met mijn ogen zijn verdwenen. Voor deze problemen was ik ook al bij een cardioloog, een oogspecialist en een neuroloog geweest op aanraden van mijn huisarts. Al mijn problemen verdwenen volledig en ik voelde me gemakkelijker, lichter, ik kon me goed bewegen, en mijn diabetesgemiddelde ging naar beneden van 16,3 tot 7,5.

Na drie maanden kreeg ik weer een bloedproef en toen de uitkomst er was ging ik naar de specialist. Hij was erg onder de indruk van mijn vooruitgang en adviseerde me nog een keer terug te komen na vier maanden, na nogmaals een bloedproef. Na vier maanden was de bloedsuiker gestabiliseerd, de jicht verdwenen, het cholesterolgehalte normaal en de zware inwendige infecties waren compleet verdwenen. De specialist vertelde me dat het niet meer nodig is om bij hem langs te komen vanwege dit opvallende herstel. Hij schreef mijn huisarts dat de resultaten van de naturopathy behandeling ongelofelijk waren en dat ik succesvol hersteld was. Als er zich enige problemen zouden voordoen in de toekomst kan ik hem altijd benaderen voor hulp.

Ik ben heel blij dat ik deze naturopathy behandeling heb ondergaan en dat ik mijn gezondheid heb herkregen zonder het gebruik van allopathische medicijnen.

De heer R.R.

Hartinfarct, hernia en constipatie

Beste dokter Kumar,

Ik wil u graag laten weten hoe dankbaar ik ben voor uw advies over mijn gezondheid en dieet. Ik ben 78 jaar oud, en de laatste tijd begonnen mijn benen en voeten, waar ik al langer last van had, nog meer op te zwellen en pijnlijker te worden.

In het kort mijn medische geschiedenis; In 1981 kreeg ik een hartinfarct en meer recent, in 1986, kreeg ik een hernia en darmverstopping. De problemen met mijn benen en voeten zijn toen geleidelijk begonnen.

Ik was ontzettend verrast toen ik, na uw behandeling van één week, merkte dat de zwelling minder werd en dat ik me in het geheel helderder en scherper voelde. Deze verbeteringen houden aan, dus nogmaals wil ik u bedanken voor uw aanzienlijke hulp.

Hoogachtend,

De heer E.B.


Mondzweer

Acht jaar lang heb ik last gehad van een pijnlijke plek in mijn mond (wang) en een pijnlijk verhemelte. Dat was afwisselend. Daarbij had ik regelmatig diarree. Bezoeken aan huisarts, specialist en een paar ziekenhuizen mochten niet baten. Het antwoord was: “Zo is het gekomen, zo zal het ook wel weggaan.”

De therapie van dr. R.S. Kumar heeft mij goed geholpen. Hij noemde het een “mondzweer” wat voortkomt vanuit de maag. De therapie zou drie maanden duren en inderdaad was het na drie maanden over.

Mevrouw G.v.M.

Kanker

Kanker - poliep

Januari 1991

In juni 1987 constateerden de dokters een poliep in de dikke darm die met spoed moest worden geopereerd. Na ruggespraak met mijn huisarts stemde ik toe. Volgens de chirurg was het op het nippertje. Op de vraag of het nu weg was, de gevreesde K., kon hij geen zekerheid geven, hij had gedaan wat hij kon.

In mei 1989 constateerden ze wederom een poliep, deze keer in de dunne darm. Van mijn huisarts vernam ik over dr. R.S. Kumar, waarvan hij bijzondere dingen had meegemaakt met patiënten, en hij regelde een afspraak voor mij. Dr. Kumar kwam bij mij thuis, bekeek mij en verklaarde gelijk, als ik mij nauwkeurig aan zijn behandeling hield, ik deze ziekte zou overwinnen. Achteraf, je moet willen en doorzetten, maar je wil wel als je leven je lief is!

Dr. Kumar zei, als ik de behandeling strikt volgde, de uitslag bij een volgend onderzoek positief zou moeten zijn. Ik geloofde het, maar …. ergens ben je bang! De uitslag op 19 december 1990? Er was niets, helemaal niets meer te vinden! Begrijpelijk dat ik dr. Kumar heel dankbaar ben.

Een goede kennis van ons, 88 jaar oud, kon niet meer afgaan, zij had last van flinke constipatie. Diverse artsen geprobeerd, doch geen resultaat. Leeftijd ….. machine werkte niet meer was hun antwoord. Uiteindelijk toch naar dr. Kumar gegaan. Geloof het gerust, na enige dagen hoorde ik via de telefoon ……. het was gekomen!

Voor ons is hij een geweldige man en zeer bedreven in de kunst om mensen te genezen!

De heer W.K

Ø De heer W.K. heeft tegelijkertijd met 6 andere patiënten die ook een poliep hadden een operatie ondergaan, maar zij zijn alle 6 datzelfde jaar overleden. Nu, in het jaar 2006, is het 17 jaar geleden en de heer W.K. leeft nog steeds en leidt een normaal, gezond leven dankzij Naturopathy. (Zijn medische geschiedenis is beschikbaar bij zijn specialist, huisarts en dr. Kumar)


Terminale kanker

Na 3 weken ziekenhuis mocht ik in mei naar huis. Er werd me toen medegedeeld dat een operatie niet tot de mogelijkheden behoorde omdat beide longen door terminale kanker waren aangetast. De ene wel in mindere mate dan de ander, doch opereren was uitgesloten. Wel werd contact opgenomen met het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis voor bestralingen. Na een bezoek aldaar kreeg ik te horen dat er na oproep 13 bestralingen zouden plaatsvinden.

Via een kennis werd ik geattendeerd op de behandelingsmethode van dr. R.S. Kumar. Mijn vrouw en ik voelden al direct veel voor deze behandeling die grotendeels behelst het volgen van een gezond dieet. Alhoewel ik wist dat ik nog maar 2-3 maanden te leven had, besloot ik deze behandeling te volgen. Op het tijdstip dat ik met de behandeling begon, moest ik tevens bestraald worden in het Antonie van Leeuwenhoek. Dus beiden tegelijk, de behandeling volgen én bestralen.

Nu was het vervelende dat een aantal te zware bestralingen werden toegepast bij mij. Toch heb ik die periode zowel de bestralingen als de behandeling volgehouden. Een behandeling volgen, houdt voor mij onder andere wel in het strikt nuttigen van de voorgeschreven voedingsstoffen. Bovendien is het zaak, zoals in mijn geval, dat je vrouw er volledig achter staat want een steun en toeverlaat heb je zeker nodig in die dagen. Het aanschaffen en het bereiden van de voorgeschreven voeding kon ik geheel aan mijn vrouw over laten.

Ik ben nu ruim 8 maanden onder behandeling bij dr. Kumar. Deze periode heb ik als positief ervaren. Ik ga er dus mee door. Tijdens de bestralingen, die zeer zwaar waren, heb ik geen problemen gehad met braken, overgeven, pijn etc. Toen de bestralingen hadden plaatsgevonden, werd het volgen van dr. Kumar’s behandeling steeds gemakkelijker. Bovendien hoor je positieve geluiden als wat zie je er goed uit enzovoorts. Dit schrijf ik toe aan het gezonde dieet.

Na 10 maanden heb ik een bezoek gebracht aan de longspecialist en die was tevreden over mijn gezondheid en het verloop van het ziekteproces.

Hier schrijft een patiënt wiens ziektebeeld niet zo mooi is maar desondanks zeer tevreden is over de behandelingsmethode van dr. Kumar. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de toegepaste behandeling en de natuurlijke medicijnmix in grote mate hebben bijgedragen tot een voor mij aanvaardbare ontwikkeling van mijn ziekte.

De heer J.A.

Ø Deze patiënt heeft veel langer geleefd doordat hij de naturopathische behandeling volgde. Hij at met smaak en voelde zich in redelijk goede gezondheid zonder pijn, misselijkheid, braakneigingen, depressie enz.

Terminale prostaat- en botkanker

In augustus kreeg ik te horen dat ik prostaat- en botkanker had. Met veel vechten en operaties kwam het proces tot stilstand. Maar na ruim één jaar kwam het proces weer op gang, allopathische medicijnen hielpen niet meer, bestraling was het laatste redmiddel. Het proces werd weer gestopt.

In het begin van dit jaar had ik veel last van dikke, pijnlijke handen en voeten, veel migraine, moeheid en ik begon erg moeilijk te lopen. Begin april las ik een artikel over dr. Kumar’s geneeswijze en op 9 april had ik mijn eerste consult bij hem. Hij schreef mij een gezond eetpatroon voor en adviseerde mij om veel vers fruit en groente te eten. Tevens adviseerde hij mij om dagelijks verschillende vormen van hydrotherapie toe te passen. Daarbij is 100% motivatie een absolute noodzaak.

Ik ben hier aan begonnen en na drie maanden zijn de voordelen erg goed te merken: geen dikke pijnlijke handen en voeten meer, geen migraine meer, ik beweeg veel soepeler, mijn ademhaling is verbeterd en de krampen in mijn benen die ik elke nacht had, komen bijna niet meer voor. De pijn in de beschadigde botten is er soms nog wel, maar ik heb de hoop dat dit ook langzaam minder wordt.

Ik wil dr. Kumar hartelijk bedanken voor de behandelingen tot nu toe en ik wens hem veel sterkte en succes toe om Naturopathy (natuurlijke geneeswijze) onder de aandacht van de mensen te brengen.

Met vriendelijke groet,

De heer H.v.D

Ø Deze patiënt heeft veel langer geleefd doordat hij de natuurlijke behandelwijze volgde. Hij at met smaak en voelde zich in redelijk goede gezondheid zonder pijn, misselijkheid, braakneigingen, depressie enz.

Terminale longkanker

Op 22 februari kreeg ik te horen dat ik longkanker had. Volgens de specialist die mij behandelde, was er niets meer aan te doen. Wel kreeg ik nog 8 bestralingen om de pijn te bestrijden.

Ik, actieve vijftiger, weigerde om me hierbij neer te leggen. Ik dacht dat ik door de grond ging toen ik het hoorde. Ik begon al afscheid te nemen van iedereen en mijn zaakjes te regelen. Na enkele dagen dacht ik: dit kan toch niet, ik moet zelf iets gaan doen. Via krant en televisie had ik al eens van het Moerman-dieet gehoord. Dat ging ik volgen. Enige tijd later hoorde ik iemand praten over een Indiase natuurgenezer, dr. R.S. Kumar genaamd. Deze natuurgenezer zou al verschillende mensen met kanker geholpen hebben. Ik zag weer een nieuwe mogelijkheid en ging naar hem toe. Hij vertelde waaruit zijn behandeling bestond: een uitgebalanceerd dieet van goede voeding in combinatie met verse natuurlijke medicijnmix.

Na enkele weken merkte ik resultaat; ik voelde me stukken beter en veel actiever. Bij controle van mijn bloed bleek dat er inderdaad een hele vooruitgang was geboekt. Ik ging verder met de behandeling en begon er al aardig aan te wennen want volgens mij speelt de voeding een heel belangrijke rol. Mijn specialist en huisarts wilden de vooruitgang eerst niet geloven. Dr. Kumar adviseerde mij om toch in contact te blijven met de specialist van het ziekenhuis en een reguliere arts.

Ik ben nu negen maanden met de behandeling bezig en u kunt het geloven of niet, maar ik voel me weer zo gezond als een vis. Ik heb geen rugpijn meer, ik ga met twee treden tegelijk de trap op en ik maak lange wandelingen. Mijn huisarts snapt er werkelijk niets van. Die spreekt van een wonder.

Volgens mij is weer duidelijk aangetoond dat er hoe dan ook verband is tussen voeding en kanker. Volgens de specialist had ik nu al niet meer in leven moeten zijn.

De heer G.F

Ø Deze patiënt heeft veel langer geleefd doordat hij de natuurlijke behandelwijze volgde. Hij at met smaak en voelde zich gezondheid, energiek en fit, dus zonder pijn, misselijkheid, braakneigingen, depressie enz.

Belangrijke notitie

Gedurende vele jaren van mijn praktijkuitoefening heb ik honderden getuigenissen ontvangen van patiënten die genezen zijn van hun ziekte. Een aantal van deze getuigenissen is voor u opgenomen in deze website zodat u de waarde en het belang van de natuurlijke geneeswijze kunt realiseren. Na het lezen van zoveel overweldigende getuigenissen, lijkt het alsof er een wonder had plaatsgevonden. Hier een paar woorden uit deze brieven: “De beste dokter”, “wonderdokter”, “de beste genezer” enz. Dit zijn de woorden/gevoelens van patiënten die in een kritieke fase zaten toen ze bij mij voor behandeling kwamen en genazen zonder operatie en allopathische medicijnen. Ik kon zeker begrijpen en waarderen dat ze zo dankbaar waren en zich zo vol lof uitten. Het raakte me diep en het was heel aardig van ze om dat te doen.

Als ik u zou vertellen dat het niet zo makkelijk was, aangezien een aantal van deze patiënten al meer dan 10 jaar leed, zou u het niet kunnen geloven. U zult zich afvragen: Hoe kon dit gebeuren? Hoe werkt Naturopathy? Het antwoord is heel simpel. Zij hebben hun manier van leven veranderd en waren vastbesloten en gemotiveerd om een gezond leven te lijden. Daardoor verkregen ze zulke optimale resultaten in zo’n korte tijd. Zij hebben de behandeling voltooid en tevens de follow-up behandeling en leiden een normaal leven, velen zelfs meer dan 25 jaar.

Sommige patiënten volgden de behandeling onder mijn begeleiding gedurende slechts 4-6 weken en gingen er daarna zelf mee verder, voor ongeveer 2-3 maanden. Daarna hielden ze op met het gezonde dieet en vielen terug op hun vroegere manier van leven met de ongezonde eetgewoontes. Maar het meest verwonderlijke dat er gebeurde, is dat ze nu helemaal niet meer lijden aan hun vroegere ziekten. Ze zijn allemaal fit en gezond en hebben een heel normaal leven, sommigen zelfs al langer dan 15 jaar! Vindt u dat nou geen wonder? Ik had verwacht dat hun herwonnen gezondheid zo’n 3-5 jaar zou aanhouden, als ze weer “negatieve voeding” gingen eten. Het verschilt natuurlijk van individu tot individu, aangezien iedereen een andere constitutie heeft.

Volgens de Naturopathy, moeten chronische patiënten aan follow-up behandelingen doen. Maar helaas moet ik zeggen dat niet iedereen terugkwam voor behandeling. Ze dachten: “ik voel me goed, beter zelfs, dus waarom ermee doorgaan?” Maar dit is waar ze een “faux pas” begaan.

Laat me dit verder uitleggen. De logica is heel simpel. Wat doet u als uw auto of kleding vies wordt? Vanzelfsprekend wast u ze. Juist. Wat doet u als ze weer vies worden? Maar natuurlijk wast u ze weer! Maar als u dat niet doet, wat zijn dan de gevolgen? Ze worden nog viezer en ze gaan stinken. Deze logica is ook toepasbaar op ons lichaam van binnen: als u uw lichaam vies maakt door het consumeren van “negatieve voeding” en overdadig eten zal het een vieze, stinkende vuilnisbelt worden van binnen, daarover hoef ik niet verder uit te weiden. Als het lichaam niet van binnenuit wordt schoongemaakt dan vraagt men, vroeger of later, om problemen.

Blijft u standvastig bij een gezond dieet, dan bent u gezond en sterk. Dat is de wet van de Natuur. Er zijn twee keuzes:

1) Eet gezonde, positieve voeding en leid een gezond leven.

2) Eet ongezonde, negatieve voeding en leid een ongezond, ellendig leven. Voedsel speelt twee rollen in ons systeem: het geeft leven en het kan leven wegnemen. De keuze is aan u.

Bij kanker (elke fase) heeft men een intensieve behandeling nodig tot het lichaam weer in een normale balans komt, om vervolgens te kunnen ontgiften en positief bloed te kunnen ontwikkelen. Door mijn ervaring, en afhankelijk van het stadium van de gezondheid, weet ik dat sommigen de tijd hebben om te ontgiften en anderen niet. In de getuigenissen kon u lezen dat zelfs terminale gevallen veel voordeel ondervinden van de natuurlijke geneeskunst. Mijn advies aan kankerpatiënten zou dan ook zijn: als u zich beter voelt door het eten van gezonde voeding, waarom gaat u er dan niet mee door? We hebben tenslotte maar één leven! Waarom maken we er niet het beste van?

Het is uw gezondheid, u hebt het in uw eigen handen.