Effectieve Behandeling

Profile

Op deze website vindt u feiten en oplossingen over gezond zijn en gezond blijven, alsmede een aantal basisprincipes van Naturopathie medische wetenschap. Naturopathie is niet slechts een reinigingsmethode. Het is een oeroude methode om ziektes te behandelen met veel therapeutische fysieke krachten om de gezondheid beter op peil te houden en slecht functioneren van het lichaam aan te pakken.

Het is jammer dat we sinds lange tijd afstand hebben genomen van de natuurlijke geneeswijzen. Geleidelijk zijn we vervreemd geraakt van de natuur en keerden we ons af van de theorieën van de grondleggers van de Naturopathie. Het is hoog tijd om wakker te worden uit deze diepe slaap en kennis te nemen van deze natuurlijk genezende medische wetenschap en van hoe verkeerde eet- en leefgewoonten ons lichaam in de war sturen en ons leven ellendig maken.

Naturopathie is geen “snelle oplossing”, of kan zo eenvoudig verklaard worden als in het gezegde: ‘an apple a day keeps the doctor away’. Integendeel, het is een proces waarin de natuur geleidelijk haar werk doet, bijgestaan door haar overvloed: vers fruit, groenten enz., gecombineerd met theoretische basiskennis van de Naturopathie om het probleem met wortel en al te verwijderen zonder bijwerkingen. De natuur geeft ons de beste middelen om gezond en fit te blijven.

Lijden aan een chronische ziekte wil zeggen dat het lichaam vol zit met afvalstoffen of toxines. Dit kan niet alleen met medicijnen bestreden worden. Het is te vergelijken met het volgende: Wat zou u doen als een gepotte plant in giftige aarde staat? Vanzelfsprekend zou u voor verse aarde of humus zorgen, waardoor de plant zich herstelt en weer gaat groeien en bloeien. Naturopathie volgt dit zelfde principe: goede voeding is de enige en beste oplossing.

Als patiënten lijden aan acute of chronische ziekten, zouden ze moeten willen samenwerken met een Naturopath, zodat ze in deze cruciale tijd op de goede manier worden bijgestaan. Bovendien hoort een juiste behandeling mee te groeien totdat de patiënt volledig ontgift is en de patiënt zijn/haar vitaliteit herkregen heeft.

Sommige ziekten kunnen in een paar weken genezen, andere hebben een paar maanden nodig. Het hangt ervan af hoeveel afvalstoffen en toxines er in het lichaam zitten. Het herstel kan zeker versnellen, wanneer men een flinke dosis wilskracht en motivatie kan combineren met de kracht van Moeder Natuur.

Het is de laatste jaren een algemene tendens geworden dat mensen zoeken naar “natuurlijke” oplossingen. Ze beginnen oude vakliteratuur uit te pluizen. Sommigen zijn deels succesvol, anderen niet. Dit komt door gebrek aan kennis en doordat men zich gedeeltelijk van de natuur afkeert en niet optimaal de natuurlijke hulpbronnen benut. Maar zoals gezegd - beter laat dan nooit - realiseren mensen zich nu toch de waarde van de rijkdom van Moeder Natuur en op wat voor wonderlijke manier ze ons kan bijstaan.

De grondleggers van de Naturopathie hebben weinig literatuur over hun werk en filosofie, die zij tijdens hun leven in de praktijk brachten, nagelaten. Deze boeken bevatten 10% - 20% theoretisch kennis, maar de rest is verdwenen! Het is niet makkelijk om alle theoretische kennis bij elkaar te zetten in een boek over behandelingen, omdat elk individu / elke patiënt een eigen uniek gestel heeft en daardoor altijd anders op een behandeling reageert. Daardoor kan een Naturopath niet dezelfde behandeling voor iedereen voorschrijven. Het is dus niet noodzakelijkerwijs zo dat een bepaalde behandeling die effectief was voor één bepaalde patiënt, dit ook is voor anderen.

Als u echt goed nadenkt, weet u dat er een oplossing is. De oplossing voor een goede gezondheid is Naturopathie!

Ziekten van het spijsverteringssysteem

Klik op de afbeelding voor een vergroting


Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn De dikke darm wordt ook wel colon genoemd. Algemeen gesproken heeft het colon drie verschillende functies. Hij absorbeert en slaat de stoelgang op en hij verteert voedingsstoffen die niet geabsorbeerd worden. De bacteriële inhoud van de dunne darm is slechts eentiende van de bacteriële inhoud van het colon. Deze bacteriën absorberen de onverteerbare vezels en zetten deze om in bio-chemicaliën zoals acetaat, propionaten en butyraten. Hierbij komt nog dat de bacteriën verschillende gassen en pigmenten produceren die de stoelgang vormen. Deze bio-chemicaliën dienen twee verschillende functies. Zij vormen de pH van het colon en houden deze onder controle en ze voeden de coloncellen. Deze functies voorkomen dat de afgescheiden toxines opnieuw geabsorbeerd worden.

Een ontsteking aan het colon kan verschillende oorzaken hebben. Deze ontsteking aan het colon noemen we Colitis. Een persoon die een ontsteking aan het colon oftewel Colitis heeft, kan last hebben van de volgende symptomen, waardoor de ziekte gemakkelijk te herkennen is:

 • Men ziet helder bloed in de ontlasting;
 • Men vindt slijm in de ontlasting;
 • De ontlasting ziet er in het begin normaal uit, maar wordt uiteindelijk dun (diarree);
 • De ontlasting is eerder plakkerig of slijmerig dan waterig;
 • Men ervaart de ontlasting met inspanning en plotselinge nood.

Colitis Ulcerosa:
Colitis Ulcerosa komt alleen in de dikke darm voor. Hoe erg de dikke darm aangetast is door de ziekte en de symptomen van de ziekte variëren van persoon tot persoon. De meest voorkomende symptomen zijn: I) veelvuldig diarree, II) bloederige diarree, III) slijm in de ontlasting. Als het bloeden niet goed behandeld wordt, kan dit leiden tot anemie, moeheid en zwakte. Bij sommige mensen ziet men ook hoge koorts, buikpijn, rode ogen, verspringende gewrichtsklachten (migrating arthralgia), verlies van eetlust, gewichtsverlies, huidproblemen waarbij pijnlijke paars-rode bultjes ontstaan op de schenen en kuiten (erythema nodosum), humeurigheid en bij kinderen groeistoornissen. Colitis Ulcerosa wordt bepaald naarmate de dikke darm aangetast is. Als alleen het rectum is aangetast met Colitis Ulcerosa, wordt het Ulceratieve Proctitis genoemd. Als rectum en colonsigmoïdeum zijn aangetast, heet het Sigmoproctitis. Als de gehele linkerkant van het colon, het rectum, de colonsigmoïdeum en het colon descendens aangetast zijn, heet dit linkszijdige Colitis. De term pancolitis wordt gebruikt als het hele colon is aangetast door Colitis Ulcerosa. Soms wordt het laatste gedeelte van de dunne darm, ileum genoemd, aangetast door Colitis Ulcerosa. Het aangetaste deel van de dunne darm raakt dan ontstoken. Dit leidt tot de ontwikkeling van zweren en er ontstaan symptomen als bloederige diarree, buikpijn en koorts.


Ernst van Colitis Ulcerosa
Colitis Ulcerosa brengt normaal gesproken zeer ernstige complicaties met zich mee. Deze zijn:

 • Men verliest zoveel bloed dat een bloedtransfusie noodzakelijk is;
 • oxisch mega-colon; een gevaarlijke conditie waarbij het colon extreem opgezwollen raakt. Het opgezwollen colon kan ernstige ziektes veroorzaken, zoals een opgezwollen buik en hoge koorts. Het colon zet zich enorm uit en raakt verlamd. In een aantal gevallen veroorzaakt dit scheuringen. Deze ziekte kan gediagnosticeerd worden door een röntgenfoto van de buik te maken;
 • Perforatie; hierbij ontstaat een gat in het colon waardoor een infectie zich snel kan verspreiden en levensbedreigend kan zijn.

Niet iedereen zal deze complicaties van Colitis Ulcerosa ervaren. Zulke complicaties vinden plaats bij enkele van de getroffen personen.

Sommigen die lijden aan Colitis Ulcerosa lopen het risico om colorectale kanker te krijgen. Het risico hierop wordt groter naarmate de schade aan het colon groter is. Het risico is hoger voor mensen met Pancolitis. Medische wetenschappers zijn van mening dat het risico op ontwikkeling van colorectale kanker met de tijd groter wordt voor mensen die lijden aan ulceratieve kanker.


Ziekte van Crohn:
Een andere ziekte die het colon aantast is de ziekte van Crohn. De ziekte van Crohn kan schade toebrengen aan elk deel van het gastro-intestinale systeem van mond tot anus. De bekendste symptomen van de ziekte van Crohn zijn buikpijn, diarree (soms bloederig), opgezwollen buik (soms veroorzaakt door massa), constipatie, misselijkheid, braken, moeheid, gewichtsverlies en anale fistels. Er zijn ook nog minder vaak voorkomende symptomen zoals rode ogen, huidproblemen, mondzweren, gewrichtspijn en koorts.

Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn veroorzaken beide ontstekingen in de darmen, maar het verschil is dat Colitis Ulcerosa alleen het colon aantast, terwijl de ziekte van Crohn elk deel van het gastro-intestinale systeem kan aantasten. Verder beschadigt Colitis Ulcerosa alleen de binnenkant van de darmen, terwijl de ziekte van Crohn de complete darmwand kan aantasten. Zowel Colitis Ulcerosa als de ziekte van Crohn worden ontstekingsziekten aan de darmen genoemd.

Ontstekingsziekte aan de darmen:
Ontstekingsziekte aan de darmen is een ontsteking die plaatsvindt aan de binnenwand van het GI-gebied. Door deze infiltratie verdikt de binnenwand van de darmen. Dit veroorzaakt een ernstige verstoring aangezien de ontsteking het absorptievermogen en de mobiliteit verhindert. Hierdoor wordt het vermogen van de darmen om samen te trekken en het voedsel verder te laten bewegen verminderd. Deze afwijking verstoort de darmfunctie. Dit kan resulteren in chronisch braken, als de infiltratie zich in de maag bevindt of in de hoger gelegen gedeelten van de dunne darm. Als het onderste deel van de dunne darm geïnfiltreerd is, ervaart men waterige diarree en gewichtsverlies. Als de infiltratie plaatsvindt in de dikke darm, heeft men last van slijmerige diarree met helder bloed, wat in feite colitis is. Deze infiltratie kan plaatsvinden in het gehele gebied van boven tot onder. Deze ontstekingsziekte aan de darmen wordt vaak verward met het prikkelbare darm syndroom, wat een diarree probleem is dat met stress te maken heeft. De behandeling van het prikkelbare darm syndroom heeft ten doel de stress te verminderen. Dit is compleet anders dan de behandeling van de ontstekingsziekte aan de darmen.

Oorzaken van de ontstekingsziekte aan de darmen:
Medische wetenschappers zijn van mening dat de oorzaken nog niet helemaal duidelijk zijn. Volgens hen is er een basistheorie die inhoudt dat er ‘iets’ is dat een ontsteking stimuleert. Dit kan een allergie zijn voor een voedingsproteïne, de aanwezigheid van een parasiet, ontstekingsproducten die geproduceerd worden door bacteriën die normaal aanwezig zijn in de darmen of er is een onderliggend probleem met het immuunsysteem van de patiënten. Het moge duidelijk zijn dat er verschillende oorzaken zijn bij verschillende personen voor deze ziekte. Het kan ook een combinatie zijn van alle oorzaken die hierboven besproken zijn. Het is erg jammer dat er bijna nooit een uitgebreid onderzoek gestart wordt naar de onderliggende redenen van het probleem.

Samengevat:
Colitis Ulcerosa is een chronische ontstekingsconditie die een deel van of de hele dikke darm (colon) aantast. Colitis Ulcerosa wordt gekarakteriseerd door perioden van actieve ontsteking, opleving genoemd, en perioden zonder of met geringe symptomen, remissie genaamd. Colitis Ulcerosa is ook een genetische ziekte. Het komt vaker voor in families waar al iemand Colitis Ulcerosa of de ziekte van Crohn heeft. Zowel Colitis Ulcerosa als de ziekte van Crohn wordt ontstekingsziekte aan de darmen genoemd. Colitis Ulcerosa correleert vaak met colonkanker.Een aantal samenvattingen van patiënten die door Dr. Kumar behandeld zijn en de resultaten van Naturopathie

In mijn praktijk heb ik veel patiënten gehad die leden aan Crohn en Colitis. Hierdoor heb ik kunnen ervaren hoe moeilijk het is om te leven met deze ernstige ziekte. De zware doses medicatie in combinatie met de dagelijkse problemen en moeilijkheden die deze patiënten ondervinden op hun werk en met hun familie dragen bij tot meer complicaties bij hun ziekte. Hierdoor wordt hun conditie nog slechter. De patiënten met deze ziektes benaderden mij met de volgende complicaties.

Bij een van deze patiënten werd in het ziekenhuis de diagnose Proctitis vastgesteld na een grondig onderzoek van de darmen. Proctitis gaat gepaard met veel bloedverlies en slijmafscheiding. Ondanks de voorgeschreven medicatie (zetpillen) werden de klachten niet minder. Dit ging bijna een jaar zo door en er kwam een opvlamming van de ziekte, die gepaard ging met ernstig bloedverlies. De patiënt ging minstens 20 keer per dag naar de wc en de stoelgang was erg dun. De patiënt kreeg klisma’s toegediend met Beclomelazin / Metazon. De patiënt kreeg dit minstens twee keer per dag gedurende bijna 4 maanden. Maar er was nog steeds geen afname van de klachten te zien. De klisma’s werden vervangen door orale medicatie zoals 2 tabletten Mesalazin 500 mg 3 keer daags. Vanwege de zware opvlamming, werd de patiënt aangeraden een intern onderzoek te laten doen. Uit de resultaten bleek dat de Proctitis zich verspreid had en veranderd was in Colitis, op 35-40 cm van het laatste deel van de dikke darm of Rectum. De frequente gang naar het toilet werd bijna overdadig; de patiënt verloor erg veel bloed en de slijmafscheiding en moeheid bleven. Ook had zich een zweer ontwikkeld bij de anus. Om de pijn die de zweer bij de anus veroorzaakte te bestrijden, kreeg de patiënt een dosis van 30 mg. Prednison voorgeschreven. De dokter die de patiënt behandelde ging ervan uit dat de opvlamming veroorzaakt werd door de Proctitis / Colitis, maar na 3 dagen ontwikkelde zich een andere zweer als gevolg van fistels. Het abces werd verwijderd en schoongemaakt tijdens een operatie, die plaatsvond onder anesthesie. Later bleek dat de patiënt ook een bacteriële infectie in het bloed had, waarvoor hij Amoxicilin kreeg.

Bij een andere patiënt werd de diagnose Colitis Ulcerosa vastgesteld, waar hij al 2 tot 5 jaar aan leed. Aangezien de ziekte zich in deze periode had ontwikkeld tot een chronische ziekte, waren er veel ‘ups en downs’. Tijdens het laatste jaar schreef de arts Asacol voor aan de patiënt. Deze medicatie had geen effect op de ziekte. Het leidde na een tijd tot maagpijn en extreme moeheid.

Weer een andere patiënt die aan Colitis Ulcerosa leed, had Corticosteroïden zoals Betnasol-klisma gebruikt. De patiënt kon niet zonder de Corticosteroïden, want als hij dat probeerde, kreeg hij acute pijn en ernstige diarree. Zelfs Betnasol kon deze klachten niet bedwingen.

Een andere patiënt had al 3 jaar met problemen achter de rug. Hieronder staat een samenvatting van haar gezondheidsproblemen, de allopathische behandelingen en de resultaten van Dr. Kumar’s naturopathie behandelingen.


Haar persoonlijke gezondheidsproblemen waren:

 • Spanningen
 • Verlies van eetlust
 • Slijm
 • Vaak misselijk
 • Ernstige diarree (18 tot 20 keer per dag)
 • Slapeloosheid
 • Buikkrampen
 • Migraine
 • Abdominal cramp
 • Koorts
 • Abcessen in de maag
 • Cushing-face
 • Regelmatige fistelvorming in de anus
 • Zwelling in de benen
 • Allopathische behandelingen:

  Behandeling met prednison, salofolk en salosoprine

  Bijwerkingen en klachten:

  • Ze had ernstige bijwerkingen in haar gezicht (cushing-face)
  • Af en toe had ze buikkrampen

  Resultaten van dr. Kumar’s naturopathie behandelingen:

 • Zware dosering medicijnen (Prednison); opgehouden (binnen 3 weken)
 • Vaak ontlasting; opgehouden
 • Diarree; opgehouden
 • Slijm; opgehouden
 • Bloedingen; opgehouden
 • Slaapgebrek; slaapt weer goed
 • Vaak misselijk; opgehouden
 • Migraine; opgehouden
 • Koorts; geen
 • Zwelling in de benen; teruggebracht tot normaal
 • Spanning; ontspannen
 • Verlies van eetlust; verbeterd
 • Buikkrampen; opgehouden
 • Abcessen in de maag; verdwenen
 • Regelmatige vorming van fistels in de anus; opgehouden
 • Cushing-face; weer normaal
 • Fysische en mentale gezondheid; 100% verbeterd
 • Voelbare anomalieën in de buik; niet meer waargenomen
 • Onderzoek met sigmoidoscoop bracht het rectum in beeld; zo goed als normaal
 • Hoeveelheid opgezwollen organen, vaten of weefsels; sterk gereduceerd
 • Oedeem; nauwelijks

 • De bovengenoemde resultaten zijn bewezen door een team van medische professionals, bestaande uit een internist, een senior internist en de huisarts van de patiënt, verbonden met Dr. Kumar. De analyse is niet alleen gedaan met behulp van klinisch en biochemisch onderzoek, maar ook door onderzoek met een endoscopie. Haar twee internisten hebben dit rapport officieel gecertificeerd.

  Nog een andere patiënt leed al 10 jaar aan de ziekte van Crohn. Toen ze bij mij kwam voor naturopathie behandeling had ze een ontsteking in de dikke darm van ± 40 cm en twee fistel ontstekingen in het peri-anale gebied. Daarnaast had ze ook al langere tijd last van een bijzonder pijnlijk abces.

  Hier volgt een samenvatting van haar gezondheidsklachten, allopathische behandelingen en de resultaten van Dr. Kumar’s naturopathie behandelingen.

  Haar persoonlijke gezondheidsklachten waren:

  • Ernstige diarree (dag en nacht)
  • Slijm
  • Bloedingen
  • Fistelontstekingen in het peri-anale gebied
  • Abces in het peri-anale gebied
  • Incontinentie
  • Erg laag immuun systeem
  • Veel pijn
  • Slapeloosheid
  • Koorts
  • Pijnlijke en opgezwollen benen
  • Voortdurend moe (ik had geen energie meer)

  Allopatische behandelingen: prednison, pentasa, salofolk en antibiotica. 1½ jaar na het constateren van de ziekte van Crohn heeft men het laatste deel van haar dunne darm en het begin van de dikke darm verwijderd, zo’n 30 centimeter in totaal.


  Resultaten van dr. Kumar’s naturopathie behandelingen:

 • Medicatie; opgehouden
 • Ernstige diarree; opgehouden, normale stoelgang 1 keer per dag
 • Slijm; opgehouden
 • Bloedingen; opgehouden
 • Fistel; compleet verdwenen
 • Abces; compleet verdwenen
 • Incontinentie; kan ontlasting weer ophouden
 • Erg laag immuunsysteem; immuunsysteem hersteld
 • Veel pijn; geen pijn
 • Koorts; geen koorts meer
 • Opgezwollen benen; weg
 • Pijnlijke benen; geen pijn
 • Spijsverteringssysteem; enorm verbeterd
 • Eetlust; verbeterd
 • Nerveus; erg rustig
 • Slapeloosheid; slaapt weer goed
 • Voortdurend moe; fit en energiek
 • Kon moeilijk bewegen (door acuut abces); kan weer vrij bewegen
 • Afhankelijk van anderen voor zorg; actief als een normaal persoon
 • Vanaf de derde dag na aanvang van de behandeling verdwenen al enkele klachten. Iedere week ging haar gezondheid met sprongen vooruit en na 3-4 weken waren de bovengenoemde klachten verdwenen!

  Na vijf maanden naturopathie behandelingen van Dr. Kumar kreeg de patiënt een complete medische check-up. Voor de eerste keer in de afgelopen tien jaar waren de resultaten reden voor optimisme! Het bleek dat de ontsteking bijna verdwenen was. Het hemoglobinegehalte en het gehalte aan vitaminen waren goed. Het proteïne gehalte was verbeterd en de leverfunctie was excellent. Haar huisarts was zeer onder de indruk vanweg deze opmerkelijke resultaten.


  Positieve voeding (Satvic voeding)

  Waarom is positieve voeding zo belangrijk voor onze gezondheid?
  Positieve voeding is zo belangrijk voor onze gezondheid omdat, als voeding ingenomen wordt als medicijn, het lichaam dan in een goede conditie verkeert en niet beschadigd raakt, waardoor medicijnen niet nodig zijn. Voeding fungeert als medicijn om het lichaam te genezen en om de gezondheid te waarborgen. Men verkrijgt een idee over positieve voeding als de volgende vragen zijn beantwoord.

  Als u voedsel eet dat de natuur ons schenkt, kunt u gezond en vitaal worden en blijven. Hippocrates zei het al: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” Naturopathologist Dr. Suresh Kumar geeft antwoord op de volgende vragen bij de behandeling van zijn patiënten.

  • Welk voedsel is gezond?
  • Op welke tijden moet men eten?
  • Welk voedsel heeft genezende werking?
  • Welk voedsel voorkomt ziekten?
  • Welk voedsel zorgt voor een goede vertering?
  • Wat is een goede voedselcombinatie?
  • Wat zijn goede voedingsstoffen?
  • Welk voedsel verhoogt de vitaliteit?
  • Welk voedsel bevordert de immuniteit?
  • Welk voedsel heft constipatie op?
  • Welk voedsel helpt pijn te verlichten?
  • Welk voedsel kan met reguliere medicijnen gecombineerd worden?
  • Wat is een goede combinatie van allopathische behandelingen en voedsel?

  De verfijning van positief voedsel verzadigt onze smaak en ons spijsverteringskanaal waardoor we goede voedingsstoffen binnen krijgen. In combinatie met de overige naturopathische therapieën leidt ‘positieve voeding’ tot een harmonieuze levenswijze. Het biedt u een uniek gezondheidsadvies voor preventie en genezing van ziektes.

  Dr. Kumar heeft succesvolle behandelingen ontwikkeld met positieve voedselcombinaties:

  • Groente met Maxwa natuurlijke voedingsproteïnen
  • Fruit met Luwa natuurlijke voedingsproteïnen
  • Vruchtensap met pethinara
  • Groentesap met pethivip
  • Hydrotherapieën met pethivip
  • Hydrotherapieën met pethinara
  • Pakkingen (poultices) en hydrotherapie
  • Pakkingen met pethinara
  • Pakkingen met pethivip

  Voedsel medicijn; honingmeloen pethivip sap, watermeloen pethivip sap, druiven pethivip sap, appel pethivip sap, mango pethivip sap, ananas pethivip sap, wortel pethivip sap enz. enz.

  Pethivip
  Behouden van de goede bacteriën en verwijderen van de negatieve bacteriën. Na jarenlang onderzoek en zorgvuldige experimenten heeft Dr. Kumar pethivip ontdekt, een uniek natuurlijk medicijn, dat de beste combinatie vormt met positief voedsel om het spijsverteringssysteem te verbeteren en om de goede bacteriën te ontwikkelen en de negatieve bacteriën te verwijderen. Hij bereikte zijn doel en was succesvol in het ontwikkelen van pethivip en pethinara natuurlijke medicijnmix voor het behandelen van infectieziekten en om het immuunsysteem te versterken. Nadat hij deze mix ging gebruiken, in combinatie met positief voedsel en hydrotherapie, was het resultaat verbijsterend. Deze behandeling is ook bijzonder succesvol bij ziektes van het spijsverteringskanaal en veel andere chronische en acute ziektes, zelfs in een vroeg stadium van kanker.
  In zijn praktijk komt hij ook regelmatig patienten tegen die in een vergevorderd stadium van kanker verkeren. Door zijn behandeling zijn ze van hun heftige pijnen verlost en wordt hun leven verlengd. De resultaten zijn zeer opmerkelijk en hun gezondheid is verbeterd. Een aantal journalisten heeft deze patienten persoonlijk geinterviewd en de pers heeft deze artikelen gepubliceerd.

  Waarom is pethivip sap zo belangrijk?

  Ons spijsverteringssysteem wordt beschadigd door jarenlang negatief voedsel en sterke medicijnen in te nemen. Pethivip-mix met vruchten- en groentesap reageert op een unieke manier. Als de maag zijn vitale kracht heeft verloren en geen voedsel, inclusief positief voedsel, meer verdraagt, zorgt pethivip ervoor dat de maag positief voedsel absorbeert en negatief voedsel niet verwerkt. Dit is de enige manier waarop de maag kan ontspannen en weer energie krijgt om zijn vitale taak te kunnen volbrengen.

  Vele variëteiten van positieve voedselcombinaties gecombineerd met hydrotherapie en pethivip medicijnmix worden, op de juiste tijd en in de juiste hoeveelheden, toegepast bij iedere patiënt naar gelang hun dagelijkse staat van gezondheid. Dr. Kumar bekijkt hun dagelijkse gezondheidssituatie en schrijft de juist positieve voeding en behandelingen voor gedurende de eerste periode van de intensieve behandeling.

  De behandeling moet de eerste paar weken zorvuldig gevolgd worden, zodat het spijsverteringssysteem ontspannen wordt en de aggressieve groei van negatieve bacteriën in de gastro-intestinale organen gestaakt wordt. Dit zal het spijsverteringssysteem activeren en een plotselinge verbetering van het immuunsysteem teweeg brengen.

  Dit is een zeer succesvolle manier om chronisch-zieke patiënten te behandelen. Als de combinatie, de hoeveelheid, en het tijdstip van eten en de dagelijkse behandelingen niet op het juiste moment plaats vinden, dan zal de ziekte hardnekkig aanwezig blijven.

  Het is bewezen dat Naturopathie behandelingen de snelste en effectiefste behandelingen zijn voor chronische ziektes, en tevens gezond en wel.

  Waarom is pethivip zo effectief?

  Pethivip is een natuurlijke medicijnmix dat het systeem gemakkelijk voedt en in het systeem opgenomen wordt, net als al het andere natuurlijke voedsel. Het ontspant de maag en speelt een grote rol bij het genezen van de infectie en het stopt de groei en verspreiding van negatieve bacteriën. De negatieve bacteriën worden tijdens dit proces ook verwijderd. Bijzonder opmerkelijk hierbij is dat dit allemaal plaatsvindt zonder enige bijwerkingen.

  Elk mens heeft een kolonie van levende bacteriën in zich. De meeste bacteriën bevinden zich in het spijsverteringskanaal, en sommige leven op andere plaatsen (zoals de mondholte, keel, enz.). Als er onvoldoende aantallen vriendelijke melkzuurbacteriën aanwezig zijn, verliest de mens zijn lange levensduur. Kortom als het aantal goede bacteriën in het menselijk lichaam niet op peil gehouden wordt, treedt er geregeld een ziekte op, welke gevolgd kan worden door de dood. Het leven op aarde vereist voldoende koloniën vriendelijke melkzuurbacteriën om te kunnen overleven, ongeacht of het om mensen, dieren of planten gaat.

  Het is van bijzonder groot belang om een gezonde kolonie goede bacteriën in het spijsverteringskanaal te cultiveren en op peil te houden. Deze kolonie bestaat uit verschillende ketens levende melkzuurbacteriën. De microflora in het spijsverteringskanaal dient voor minstens 85% te bestaan uit vriendelijke bacteriën en uit niet meer dan 15% schadelijke bacteriën.

  Eindelijk is er een antwoord op onbeantwoorde vragen. Er is een oplossing voor onoplosbare problemen en het is een ongelofelijke behandeling voor onbehandelbare ziektes. Pethivip natuurlijke medicijnmix is ontwikkeld door Dr. Kumar, na een zeer nauwkeurig onderzoek bij verschillende ziektes. Pethivip geneest verschillende chronische en vernietigende ziektes. Pethivip is een combinatie van een aantal natuurlijke medicijnen dat ontwikkeld is tot pethivip extracten, pethivip sap, pethivip pakkingen en pethivip irrigatie.

  Hier volgen een paar voorbeelden:

  Pethivip en spijsverteringsproblemen / Crohn / Colitis / poliepen Maag- en darmproblemen kunnen genezen als men regelmatig pethivip neemt. Een gezond spijsverteringssysteem wordt gevormd door de maag te beschermen tegen maagzweren. Pethivip stopt de overproductie van maagzuur, elimineert en verwijdert toxines en schadelijke bacteriën uit ons systeem en stopt dysenterie, bloed en slijm. Het is zeer effectief om ziektes van het spijsverteringssyteem te genezen.

  Pethivip en maag / darmzweren

  De belangrijkste Naturopathie behandeling voor zweren, gastrisch ongemak en voor het verlichten van allerlei maagklachten kan gevonden worden in pethivip. De componenten van pethivip hebben antizwerende effecten. Dit is bewezen door verschillende tests. Wanneer pethivip oraal ingenomen werd, beschermde het duidelijk tegen maagzweren en darmzweren en het bevorderde tevens het genezingsproces van andere stoornissen aan de maag.

  Er was ook een duidelijke vermindering van zuurafscheiding. Dit verminderde de spijsverteringsactiviteit van het maagsap. Pethivip extracten lieten specifieke genezingseffecten zien bij bestaande stoornissen.

  De kennis van ‘Indigenous Medicine’ wordt al sinds vier generaties toegepast door zijn familie. Zijn oudoom gaf de kennis door aan zijn ooms, voormalig directeur van Indigenous Medicine en directeur van onderzoek, Indiase regering. Dr. R. Suresh Kumar heeft meer dan honderd jaar kennis en expertise van hen overgenomen. Dit betrof de essentie van de theorie, maar dit natuurlijke medicijn heeft hij zelf ontwikkeld en samengesteld in de naturopathische medische wetenschap, waardoor zijn behandelingen succesvoller zijn en volledig aangepast aan wat de moderne chronische en acute ziektes nodig hebben.

  Pakkingen en hydrotherapie

  Klei- en kruidenpakkingen zijn belangrijke ingrediënten in de behandeling om verstopping van huid en weefsels te elimineren. De combinatie met hydrotherapie is essentieel bij deze behandeling. Dit speelt ook een grote rol als het lichaam in een kritieke fase is. Het neutraliseert de negatieve reacties van het lichaam en het reduceert de agressiviteit van de ziekte, zowel van binnen als van buiten. Als het probleem geneutraliseerd is met hydrotherapie, gaat het met de gezondheid de goede kant op en stabiliseren de bloed- en orgaanfuncties zich. Pas dan is het lichaam klaar voor het proces van de combinatie van het positieve voedsel en de pethivip medicatie.

  Er zijn veel verschillende soorten hydrotherapie. Enkele gegevens van deze therapie staan hieronder ter referentie. De onderstaande behandelingen worden samen met positief voedsel en pethivip aan de patiënten gegeven gedurende de behandelingsperiode. De belangrijkste factoren voor succesvolle resultaten zijn de temperatuur van het water, lichaamstemperatuur en de duur van het bad. Deze criteria variëren van patiënt tot patiënt, hun huidige gezondheidssituatie, hun farmaceutisch medicijngebruik etc.

  Deze behandelingen mogen alleen toegediend worden onder de supervisie van een gekwalificeerde arts, anders kunnen ze negatieve gevolgen hebben.

  De namen van de behandelingen worden uit veiligheidsoverwegingen niet genoemd en om misbruik te voorkomen.

  • Hydrobehandeling CPH; Dit verlicht verkoudheid, bronchitis, astma, borstvliesontsteking, longontsteking, koorts, hoest, kinkhoest enz.
  • Hydrobehandeling CCH; Dit kompres beïnvloedt de circulatie en het functioneren van de lever, milt, maag, nieren, darmen, longen, hersenen, baarmoeder en blaas en alle inwendige lichaamsstructuren. Het wordt toegepast om ontstekingen in deze organen onder controle te houden.
  • Hydrobehandeling CHB; Dit bad is een routinebehandeling voor bijna alle aandoeningen. De behandeling verzacht en verlicht constipatie, indigestie en zwaarlijvigheid, en om de uitscheidingsorganen goed te laten functioneren. Dit bad helpt bovendien bij involutie van de baarmoeder, ontstekingen in het bekken, aambeien, lever- of mildcongestie, urine incontinentie, chronische urineweginfecties, chronische prostaatcongestie, zwak sperma, blaasatonie in beide sekses, impotentie, steriliteit, verzakking van de baarmoeder en eierstokken, dilatatie van de maag en het colon, diarree, dysenterie, bloedingen in de blaas enz. Dit bad is niet geschikt voor acute ontstekingen en neuralgie van het bekken en organen in de onderbuik, eierstokken en bij pijnlijke contracties van de blaas, rectum of vagina.
  • Hydrobehandeling CIBH; Door dit bad daalt de temperatuur van een patiënt die aan hoge koorts lijdt. Het wordt voorgeschreven in gevallen van zwaarlijvigheid en apepsie om de eetlust te bevorderen. Dit bad is ook goed voor de huid na een lang heet bad doordat het de circulatie versterkt en het zenuwstelsel stimuleert.
  • Hydrobehandeling HCH; Het kompres wordt gebruikt bij keelpijn, schorheid, amandelontsteking, faryngitis, laryngitis en ontstekingen aan de buis van Eustachius enz.
  • Hydrobehandeling HCCH; Bij deze procedure worden kompressen gebruikt om gedeelten van de huid te stimuleren die in verbinding staan met een inwendig orgaan. Deze unieke toepassing kan alleen op de volgende gebieden toegepast worden: hoofd, borst, ruggengraat, onderbuik en bekken en dus niet op andere lichaamsdelen.
  • Hydrobehandeling HBH; Bij dit bad worden koude, hete, neutrale of afwisselende temperaturen toegepast.
  • Hydrobehandeling HHBH; Dit bad helpt bij het verlichten van een pijnlijke menstruatie, verlate menstruatie, pijn in de bekkenorganen, pijn bij urineren, ontstoken rectum of blaas of aambeienpijn. Het helpt ook bij een vergrote prostaat, pijnlijke blaascontracties of -krampen, ischias, eierstok- en blaasneuralgie, pijn in de lendenen en het onderste deel van de ruggengraat door spondylosis enz.
  • Hydrobehandeling SBH; Dit bad verlicht zenuwirritatie, vermoeidheid, hypertensie en onrust. Het wordt aanbevolen bij bijna alle zenuwaandoeningen zoals hysterie, beroerte, geestesziekte, slapeloosheid, geheugenverlies, spanningen enz. Het neutrale bad is een verzachtende en rustgevende behandeling, vooral wanneer de zenuwen overprikkeld zijn. Het is de ideale behandeling voor slapeloosheid. Het verlicht ook de spanning in de wervelkolom, als deze stijf en vermoeid is door lang te zitten, oefeningen te doen en te werken. Het verlicht longcongestie en ontspant de hartspieren.
  • Hydrobehandeling HSBH; Het bad stimuleert de zenuwen, vooral bij depressie. Het verlicht ook pijn in de wervelkolom bij spondylitis en pijn in de rugspieren. Tevens verlicht het pijn bij ischias en bij maag- en darmklachten van gastrische oorsprong.

  Er zijn nog vele andere vormen van hydrotherapie die een belangrijke rol spelen tijdens de behandelingen.


  Opzienbarend gezondheidsonderzoek door; Naturopathie Therapeutics & Research

  NTR heeft onderzoek gedaan door een gezond persoon negatief voedsel te laten eten. Voedsel dat mensen dagelijks tot zich nemen. Dr. Kumar besloot om hiervoor een gezond persoon van middelbare leeftijd te nemen die al jarenlang een gezonde manier van leven had en nooit ziek was. De uitkomst van dit experiment choqueerde medici van verschillende ziekenhuizen en van de Nederlandse opleiding geneeskunde.

  Het onderzoek duurde 7 jaar en werd uitgevoerd in samenwerking met een team Nederlandse medische specialisten bestaande uit een KNO arts, internist, chirurg, cardioloog, neuroloog en een aantal huisartsen. Het onderzoek vond plaats van 1996 t/m 2002.

  Dit experiment bewees dat gezond eten de belangrijkste factor is voor het menselijke spijsverteringssysteem. Tijdens deze 7 jaar kreeg de proefpersoon chronische en acute ziektes zoals: hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, neurologische problemen, reumatoïde artritis, acute jicht, diabetes, hartspierproblemen, acute interne infectie, eczeem, pijn en overgewicht (hij kwam 28 kg aan). De medische experts stelden de diagnose voor deze aandoeningen door middel van geavanceerde medische onderzoeken, zoals DNA testen.

  Onder toezicht van bovengenoemde artsen paste Dr. Kumar de Naturopathie behandeling toe op deze ongezonde persoon, zonder enige farmaceutische middelen te gebruiken. Er zijn veel geavanceerde medische testen uitgevoerd gedurende een aantal jaren voor, tijdens en na de behandeling van Dr. Kumar. Onder voortdurend toezicht heeft Dr. Kumar deze ziektes behandeld met opmerkelijke resultaten. Dankzij de behandeling van Dr. Kumar was de testpersoon daarna genezen van al zijn aandoeningen en weer helemaal gezond. Na een jaar hoefde deze persoon niet meer terug te komen in het ziekenhuis; zijn specialist verklaarde dat hij zijn gezondheid herkregen had met de behandeling van Dr. Kumar en hij adviseerde de testpersoon om door te gaan met deze behandeling en de adviezen op te blijven volgen. Dezelfde informatie is verstrekt aan zijn huisarts.

  Na dit opmerkelijke resultaat besloot het hoofd van dit academische ziekenhuis, de hoofdinternist, om Dr. Kumar uit te nodigen om lezingen te geven aan de medische leden, omdat hij enorm onder de indruk was van de behandelingen en de expertise van Dr. Kumar. Patiënten met dezelfde aandoeningen en andere chronische patiënten, die eerst door hen behandeld werden en vervolgens door Dr. Kumar, zijn ook 100% gezond.

  Het hoofd van het ziekenhuis zei tegen Dr. Kumar dat hij het zonde vond dat deze prachtige gezondheidswetenschap genegeerd werd. Ook eerder was er al een artikel over Dr. Kumar in ONZE KRANT KENNEMERLAND verschenen, waarin gewezen werd op het feit dat Nederlandse medici gechoqueerd waren door de opmerkelijke resultaten.

  Maakt u zich niet ongerust, er is altijd een kans om weer in conditie te komen als u uit vorm bent. Inspanning voor uzelf en eigen verantwoordelijkheid kunnen de ultieme oplossing zijn om uw gezondheid terug te krijgen; u heeft het altijd zelf in de hand!

  “Discipline en gehoorzaamheid aan uw eigen manier van leven, zorgen dat u fit en gezond bent.”

  De kunst van gezondheidswetenschappen van Moeder Natuur "Paramedische Geneeskunst Naturopathie”.

  | natuurlijke geneeswijze | | doctor | alternatieve geneeswijze | naturopathy | naturopathie | natuurlijke geneeswijze voor kanker | natuurlijke geneeswijze voor ziekte van Crohn | natuurlijke geneeswijze voor colitis ulcerosa | natuurlijke geneeswijze voor IBS | natuurlijke geneeswijze voor migraine | natuurlijke geneeswijze voor chronische pijnen | natuurlijke geneeswijze voor abces | natuurlijke geneeswijze voor artritis | natuurlijke geneeswijze voor constipatie | natuurlijke geneeswijze voor fistels | natuurlijke geneeswijze voor eczeem | natuurlijke geneeswijze voor epilepsie | natuurlijke geneeswijze voor gastritis | natuurlijke geneeswijze voor jicht | natuurlijke geneeswijze voor hoofdpijn | natuurlijke geneeswijze voor hoge bloeddruk | natuurlijke geneeswijze voor hypoglykemie | natuurlijke geneeswijze voor obesitas | natuurlijke geneeswijze voor zweren | natuurlijke geneeswijze voor psoriasis | natuurlijke geneeswijze voor fibromyalgie | natuurlijke geneeswijze voor reuma | natuurlijke geneeswijze voor candida | natuurlijke geneeswijze voor parasieten | natuurlijke geneeswijze voor maag-darm ziektes | natuurlijke geneeswijze voor chronische ziektes | natuurlijke geneeswijze voor chronische ziekten | behandeling voor kanker | behandeling voor ziekte van Crohn | behandeling voor colitis ulcerosa | behandeling voor IBS | behandeling voor migraine | behandeling voor chronische pijnen | behandeling voor abces | behandeling voor artritis | behandeling voor constipatie | behandeling voor fistels | behandeling voor eczeem | behandeling voor epilepsie | behandeling voor gastritis | behandeling voor jicht | behandeling voor hoofdpijn | behandeling voor hoge bloeddruk | behandeling voor hypoglykemie | behandeling voor obesitas | behandeling voor zweren | behandeling voor psoriasis | behandeling voor fibromyalgie | behandeling voor reuma | behandeling voor candida | behandeling voor parasieten | behandeling voor maag-darm ziektes | behandeling voor chronische ziektes | behandeling voor chronische ziekten