Effectieve Behandeling

Authenticiteit

De authentificatie van de opleiding, kennis en tien jaar ervaring is gecertificeerd en erkend door de Hoge Commissaris-Consulaat Generaal, Indiase regering in 1987.

De Nederlandse autoriteiten evalueerden het diploma, de kennis en de deskundigheid van dr. R. Suresh Kumar van 1988 tot 1991 en hebben hem als een pionier in de Naturopathie Geneeskunst in Nederland erkend.

De autoriteiten zijn:

  • Ministerie van Volksgezondheid, (evaluatie gemaakt voor het Ministerie van Justitie)
  • Ministerie van Justitie, (besluit verleend)
  • Hoofd van politie, Afdeling Vreemdelingendienst (vergunning verstrekt)

De autoriteiten hebben de vergunning verleend voor de uitoefening van:

“Paramedische Geneeskunst Naturopathie”

Paramedisch

Link of relatie (parallel) tot de allopathische medische wetenschap.

Geneeskunst is de praktijk van de geneeskunde

Iemand die geneeskunde heeft gestudeerd, beoefent de geneeskunst. De kunst en wetenschap van de diagnose en behandeling van ziekte en behoud van gezondheid.

Naturopathie (Natuurlijke geneeswijze)

Een geneeswijze die zich erop toelegt kwalen en ziekten te behandelen zonder allopathische medicijnen of chirurgie. Patiënten worden uitsluitend behandeld met natuurlijke medicijnen, positieve voeding, poultices (aarde- en kruidenpakkingen), aquatherapieën, therapeutische oefeningen en de natuurlijke middelen zoals lucht, aarde, water, zonneschijn en ether om acute en chronische ziekten te genezen.


Dr. R.S. Kumar is niet geregistreerd in de Wet BIG daar zijn behandelingsmethode geen allopathische methode is (geen reguliere geneeskunst). Dr. Kumar is echter zeer bekwaam in deze behandelingsmethode, reden waarom deze vorm van geneeskunst is goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten, te weten het Ministerie van Justitie en het Ministerie van VWS. De licentie is uitgegeven door het Ministerie van Justitie op 31 januari 1991.

Eervol

Erkenning ontvangen voor Paramedische Geneeskunst Naturopathie van het

Hoofd van de Regering,

Koninkrijk der Nederlanden

De Minister-President wenst Dr. R. Suresh Kumar

al het beste met zijn werk (in 2006).

Dr. R. Suresh Kumar, ‘Paramedische Geneeskunst Naturopathie’,

heeft Nederlandse Koninklijke erkenning en waardering ontvangen in 2007 van

Hare Majesteit de Koningin Beatrix.

“Dr. Kumar’s interessante documentatie laat zien dat zijn therapie en advies duidelijk baat biedt voor ontelbare mensen”.

De Koningin wenst Dr. Kumar alle succes met zijn toekomstige inspanningen.

1  
    

De vaardigheden van natuurgeneeskunde (naturopathy) heb ik zeer succesvol opnieuw uitgevonden. Ik introduceerde mijn therapie aan de Koninklijke familie van de Verenigde Arabische Emiraten in 1984 en vervolgens in 1988 aan de Nederlandse overheid en aan Nederlandse senior medische teams: huisartsen, internisten, chirurgen en cardiologen. In 1989 heb ik zeer succesvol meer dan 70 gecompliceerde chronisch zieke patiënten van deze artsen behandeld. Na deze prestatie erkenden ze mij als pionier in naturopathy en erkenden daarmee tevens mijn vaardigheden in de naturopathy geneeskunst.

Middels een officiële verklaring hebben ze mijn vaardigheden rechtstreeks aan de regering aanbevolen, met de vermelding dat mijn therapie zeer belangrijk is voor chronisch zieke patiënten. Dit is de eerste medische erkenning voor naturopathy in Europa.

Natuurgeneeskunde is een onafhankelijk systeem van geneeskunde. Ons erfgoed heeft al succesvol 101 jaar aan Excellentie in deze tak van de geneeskunde voltooid. De oprichter van DSM (Drugless System of Medicine) & IINT (Indian Institute of Natural Therapeutics) vestigde zijn therapie vanaf 1913. Dit werd voortgezet door drie generaties, vader, zonen en kleinzonen, en is sinds 1980 overgegaan in mijn handen, dr. R. Suresh Kumar. Hun expertise is erkend door de regering van India. Samen zijn we een van de oudste authentieke beoefenaars voor natuurgeneeskunde ter wereld.

In 2013 heb ik wederom mijn prestaties aan het Ministerie van VWS bekend gemaakt en het belang benadrukt van Natuurgeneeskunde voor chronisch zieke patiënten. Het dossier bevatte enkele honderden pagina's relevante documenten met betrekking tot het succesvol behandelen van chronische ziekten. Minister E.I. Schippers en Staatssecretaris M.J. van Rijn waardeerden mijn inzet en merkten duidelijk dat ik zeer gemotiveerd ben om in dit gebied van de geneeskunst te werken om mensen zo gezond mogelijk te maken en te houden. Namens de Minister van VWS heeft de directeur van VWS mijn prestaties en dossier met documenten erkend op 19 maart 2014.

    Referentie van de regering
1  

De edelachtbare Minister van VWS en de directeur MEVA van VWS hebben in deze brief duidelijk gemaakt, dat in Nederland de alternatieve en complementaire geneeswijzen geen onderdeel uitmaken van de Wet BIG.