Effectieve Behandeling

Artikelen uit de pers

Titel: The natural way to health

Publicatie: Dawn

Jaar 1984

“What distinguishes him from other doctors is the fact that he prescribes neither drugs nor surgery for his patients. In his experience most patients have responded quickly and favorably to the course of natural treatment and proper food…”


Titel: You are what you eat

Publicatie: Khaleej Times

Jaar 1988

“The very essence of Naturopathy is diet; from this many ailments can be cured, claims Dr. Suresh Kumar. A very old science… ”


Titel: Natuurlijke genezingsmethode

Publicatie : Nieuwsblad Gezondheidszorg

(Medical Press Publication for Physicians by Dr. Hollander, General Practitioner)

Jaar 1989

“In kringen van natuurgeneeswijze wordt hij met gejuich begroet. Sommige reguliere artsen staan er nog wat argwanend tegenover. Maar allengs krijgt hij meer vaste voet op Nederlandse grond. De dr. S. Kumar uit India. In december 1988 heeft hij zich officieel in ons land (Castricum) gevestigd. En het moet gezegd: heel wat patiënten zijn sindsdien in zeer korte tijd, en zonder medicijnen, van hun chronische en acute kwalen genezen. Gewoon omdat zij zich exact hielden aan wat dr. Kumar hun zei…”


Titel: Vuile darm oorzaak ziekte, Je bent wat je eet

Publicatie: Beter

Jaar 1988

Om gezond en blij te leven.
“De Indiase dr. Kumar maakt zich er sterk voor medici en patiënten ervan te overtuigen dat de juiste voeding, een goede spijsvertering en dus schone darmen de voorwaarden zijn van een gezond gestel. Een verkeerde spijsvertering is volgens dr. Kumar de bron van vele kwalen…”


Titel: Medische wereld in Nederland in beroering

Publicatie: Onze Krant Kennemerland

Jaar 1990

“Voedsel is weliswaar voedsel, maar het gaat ook om de stijl van eten. We eten heel verkeerde combinaties, we eten op verkeerde tijden (ook als we geen honger hebben), we eten tijdens depressies, we eten te vlug en we kauwen niet goed. Door die gewoontes te corrigeren kunnen we onszelf beter maken.
Dr. Kumar geeft ons tientallen bewogen brieven te lezen van patiënten met kanker, Colitis Ulcerosa, Besnier-Boeck, de ziekte van Crohn, psoriasis, reuma et cetera. Ze zijn stuk voor stuk weer gezond en gelukkig, zonder medicijnen en zonder operaties. Universiteiten bestookten hem met verzoeken om lezingen te houden…”


Titel: Kun je kanker wegeten ?

Publicatie: VEGAZET - Oude zorgverzekeraar

Jaar 1991

“Op 22 februari kreeg de heer F. te horen dat hij longkanker had. Volgens de specialist die hem behandelde was er niets meer aan te doen. Wel kreeg hij nog acht bestralingen om de pijn te bestrijden. Met die boodschap ging de heer F. naar huis.
Na enkele weken van dr. Kumar’s behandeling merkte de heer F. resultaat. Hij voelde zich stukken beter en veel actiever. Bij controle van zijn bloed bleek dat er inderdaad een hele vooruitgang geboekt was. Volgens de heer F. speelt de voeding een heel belangrijke rol. Dr. Kumar werkt veel samen met reguliere artsen.”
Veel belangstelling alternatieve behandeling van zorgverzekering VGZ, voor deze doctor.


Titel: Indiase doctors komt bij u thuis

Publicatie: Story

Jaar 1990

“Terminaal longkankerpatiënt verlengt zijn leven, is energiek en vrij van pijn na een paar maanden Kumar’s therapie gevolgd te hebben. Gerrit: “U kunt het geloven of niet, maar ik voel me zo gezond als een vis. Ik heb geen rugpijn meer, ik ga met twee treden gelijk de trap op en ik maak lange wandelingen. Mijn huisarts snapt er werkelijk niets van. Die spreekt van een wonder…”


Titel: Healthy diet and exercise is the key to a healthy you!

Publicatie: Tabloid - Gulf News

Jaar 1992

“The core of naturopathy is the belief that positive food and a lifestyle that is simple, organic and natural is the solution to a good and healthy way of life…”


Titel: Al na drie weken voelde ik me energieker

Publicatie: Zin

Jaar 2008

“Steeds meer mensen zoeken actief naar manieren om beter te worden. In Zin vertellen ze hierover. Een natuurlijke geneeswijze - naturopathy, hielp Marja van haar hypoglykemie en vermoeidheidsklachten af.
Marja: “Dr. Kumar neemt alle tijd voor je en legt uit waarom bepaalde voedingsmiddelen goed zijn voor jóuw lichaam. Ik kan de hele wereld weer aan. Ik werk weer fulltime en toch heb ik ’s avonds voldoende energie om van alles te ondernemen.”
Ik heb al veel mensen naar dr. Kumar doorverwezen. Want vooral bij chronische darm- en eczeemklachten en zelfs vaak bij kanker boekt hij goede resultaten. Zo heeft hij mijn vriend van zijn darmklachten afgeholpen en is mijn moeder nu medicijnvrij, na een periode met veel medicatie…”